UUSIMMAT ARTIKKELIT
Ratatouille valmistuu pizzauunissa näppärästi valurautaisessa pannussa. Varmista, ettei pannussa ole syttyviä puuosia. Munakoisot paistetaan uunissa ennen muiden ainesten lisäämistä, jolloin niiden rakenteesta tulee lihaisan napakka.
Clafoutis on kuin pannukakun ja vanukkaan risteytys. Jos haluat paistokseen hapokkuutta, korvaa puolet kuohukermasta jogurtilla, piimällä tai kermaviilillä.
Ratatouille valmistuu pizzauunissa näppärästi valurautaisessa pannussa. Varmista, ettei pannussa ole syttyviä puuosia. Munakoisot paistetaan uunissa ennen muiden ainesten lisäämistä, jolloin niiden rakenteesta tulee lihaisan napakka.
Clafoutis on kuin pannukakun ja vanukkaan risteytys. Jos haluat paistokseen hapokkuutta, korvaa puolet kuohukermasta jogurtilla, piimällä tai kermaviilillä.
LUE MYÖS
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.
Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
Mansikkainen masariinitorttu
Photography: Reetta Pasanen
Seljankukkafizz
Reetta Pasanen
Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.
Reetta Pasanen
Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2