UUSIMMAT ARTIKKELIT

Rapea mustikka-suklaapiirakka paistetaan valurau­ta­pan­nussa tai muurikassa

Valurau­ta­pan­nussa tai muurikassa kypsyvästä piirakkapohjasta tulee keksimäisen rapea ja herkullinen muutamassa minuutissa. Aineksia kannattaa sekoitella kypsennyksen aikana ahkerasti kuumalla pannulla, etteivät ne kärähdä. Tarvittaessa lisää pannulle rypsiöljyä. Tuoreet mustikat ja suklaa lisätään vasta kypsälle piirakkapohjalle.

LUE MYÖS

« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 »

Tee itse tyrni-inkivää­ri­mar­me­ladeja

Pidennä salaatti­sesonkia ja tee muhkean makuinen maalaissalaatti uunipaahdetuista kasviksista ja omenoista. Lisää joukkoon joko broileria tai kasvi­pohjaista, kanan tyylistä proteiinia suikaleina.

Pidennä salaatti­sesonkia ja tee muhkean makuinen maalaissalaatti uunipaahdetuista kasviksista ja omenoista. Lisää joukkoon joko broileria tai kasvi­pohjaista, kanan tyylistä proteiinia suikaleina.

Muhkean makuinen maalaissalaatti

Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

Makeaa ja raikasta: Leivo näyttävä tyrni-marenkipiiras

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.

Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Pasta con broccolo arriminato eli kesäinen pasta Sisiliasta

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Mascarpone-juustokakku tarjoillaan lumoavien punavii­ni­luu­mujen kanssa

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Herukkaiset juusto­kak­kub­rowniet saavat lempeyttä tuorejuustosta ja kirpeyttä punaherukoista

« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 »
« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 »
Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Syksyinen kyssäkaali-kvinoasalaatti vuohenjuuston kera

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Intialainen kyssäkaalicurry lämmittää

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi ja sitruunainen kyssäkaali

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Ihana yhdistelmä kirpeää ja makeaa! Puolukkainen kahvikakku tarjotaan kinuskisen kastikkeen kera

Tyrni-tuorevispipuuro on luksusaamupala tai välipalaherkku

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Martti Järvi

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Uhkean kuohkea vaniljalla ja sitruunalla maustettu sokerikakku pão de ló on kuin meikäläisten täytekakkupohja, mutta kakku saa jäädä sisältä jopa taikinaisen valuvaksi. Vaniljauutteen voit halutessasi korvata vaniljasokerilla. Parhaimmalta kakku maistuu hieman lämpimänä tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Uhkean kuohkea vaniljalla ja sitruunalla maustettu sokerikakku pão de ló on kuin meikäläisten täytekakkupohja, mutta kakku saa jäädä sisältä jopa taikinaisen valuvaksi. Vaniljauutteen voit halutessasi korvata vaniljasokerilla. Parhaimmalta kakku maistuu hieman lämpimänä tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Kuohkea Pão de ló -kakku tuo Portugalin jälki­ruo­ka­pöytään

« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 »

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ