UUSIMMAT ARTIKKELIT

Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.

Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.

Porkkanakakun uusi versio

Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä.

LUE MYÖS

« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 »
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.

Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.

Lempeä munakoi­so­sa­laatti

Rommirusinajäädyke

Rommirusinajäädyke

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.

Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Tee itse tyrni-inkivää­ri­mar­me­ladeja

Pidennä salaatti­sesonkia ja tee muhkean makuinen maalaissalaatti uunipaahdetuista kasviksista ja omenoista. Lisää joukkoon joko broileria tai kasvi­pohjaista, kanan tyylistä proteiinia suikaleina.

Pidennä salaatti­sesonkia ja tee muhkean makuinen maalaissalaatti uunipaahdetuista kasviksista ja omenoista. Lisää joukkoon joko broileria tai kasvi­pohjaista, kanan tyylistä proteiinia suikaleina.

Muhkean makuinen maalaissalaatti

Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

Makeaa ja raikasta: Leivo näyttävä tyrni-marenkipiiras

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.

Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Pasta con broccolo arriminato eli kesäinen pasta Sisiliasta

« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 »
« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 »
Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Paahteiseksi paistettua kuhaa ja vihreitä papuja

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Klassinen ranskalainen moules a la marinières eli merimiehen simpukat virittyy astetta herkullisemmaksi, kun kermainen liemi maustetaan japanilaisella misotahnalla. Ruoka on lupa nauttia ronskisti merimiestyyliin simpukankuoren ja rapean patonkipalan  kanssa.

Klassinen ranskalainen moules a la marinières eli merimiehen simpukat virittyy astetta herkullisemmaksi, kun kermainen liemi maustetaan japanilaisella misotahnalla. Ruoka on lupa nauttia ronskisti merimiestyyliin simpukankuoren ja rapean patonkipalan kanssa.

Martti Järvi

Kermaisessa misoliemessä kypsennetyt sinisimpukat alkuruoaksi

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku on juhlapöydän kaunotar

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Simpukkasesongin avaa kampasimpukka-sienipasta

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Kurpitsainen toscakakku

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Syksyinen kyssäkaali-kvinoasalaatti vuohenjuuston kera

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Intialainen kyssäkaalicurry lämmittää

« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 »