Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
4 annosta
200 g suppilovahveroita
200 g savunmakuista sulatejuustoa
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl vettä
4 rkl kantarellifondia
3 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta + 1 dl vettä
3–4 rkl hienonnettua ruohosipulia
1. Puhdista sienet. Paloittele suuremmat sienet pienemmiksi paloiksi.
2. Kuori tarvittaessa sulatejuustosta tumma kuori pois. Paloittele juusto pieniksi paloiksi.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
4. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sienet, valkosipuli ja rosmariini. Paista 3–5 minuuttia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Lisää valkoviini. Anna kiehua pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi, kantarellifondi. Lisää savujuustopalat. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 8–10 minuuttia.
5. Sekoita Maizena-suurus ja vesitilkka tasaiseksi. Kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
6. Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi.
7. Hienonna keiton päälle ruohosipulia.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
Huom!
Hinnat on laskettu sillä perusteella, että sienet on kerätty itse.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ