Opas
Resepti

Arto Vuohelainen

Suvi Rüster

Suppilovahvero-savujuustokeitto

Sienikeitto on keittojen kuninkaallisia. Jos haluat koristella keittoannoksen sienillä, paista osa sienistä erikseen paistinpannulla ja lisää lopuksi annoksen pinnalle.

4 an­nos­ta

200 g sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

200 g sa­vun­ma­kuis­ta su­la­te­juus­toa

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

2 rkl voi­ta

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

8 dl vet­tä

4 rkl kan­ta­rel­li­fon­dia

3 rkl vaa­le­aa Mai­ze­na-suu­rus­tet­ta + 1 dl vet­tä

3–4 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1. Puh­dis­ta sie­net. Pa­loit­te­le suu­rem­mat sie­net pie­nem­mik­si pa­loik­si.

2. Kuo­ri tar­vit­ta­es­sa su­la­te­juus­tos­ta tum­ma kuo­ri pois. Pa­loit­te­le juus­to pie­nik­si pa­loik­si.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Hie­non­na ros­ma­rii­ni.

4. Kuu­men­na voi kat­ti­las­sa. Li­sää sie­net, val­ko­si­pu­li ja ros­ma­rii­ni. Pais­ta 3–5 mi­nuut­tia, kun­nes sie­nis­tä ir­ron­nut nes­te on haih­tu­nut pan­nul­ta. Li­sää val­ko­vii­ni. An­na kie­hua pari mi­nuut­tia. Kaa­da jouk­koon vesi, kan­ta­rel­li­fon­di. Li­sää sa­vu­juus­to­pa­lat. Kie­hau­ta ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä 8–10 mi­nuut­tia.

5. Se­koi­ta Mai­ze­na-suu­rus ja ve­si­tilk­ka ta­sai­sek­si. Kaa­da seos ohu­e­na nau­ha­na kei­ton jouk­koon. Kie­hau­ta ja kei­tä pari mi­nuut­tia. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

6. Kaa­da keit­to te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon. So­seu­ta si­le­äk­si kei­tok­si.

7. Hie­non­na kei­ton pääl­le ruo­ho­si­pu­lia.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 10 e

Huom!

Hin­nat on las­ket­tu sil­lä pe­rus­teel­la, et­tä sie­net on ke­rät­ty it­se.