Kahden täytteen juustopiirakka
60 min . helppo . 28 euroa
16 annosta
2 pkt (à 350 g) piirakkataikinaa
5 dl kuohukermaa
5 kananmunaa
200 g voimakasta juustoraastetta, esimerkiksi Västerbotten
mustapippuria
Broileri-sinihomejuustotäyte:
1 pieni päärynä
½ dl saksanpähkinöitä
100 g kypsää broileria, esimerkiksi Vuolua
150 g sinihomejuustoa
Grillattu paprika-vuohenjuustotäyte:
1 prk (290 g) grillattuja paprikoita öljyssä
150 g vuohenjuustoa
½ dl pinjansiemeniä
1. Ota piirakkataikinat pakkauksistaan pois huoneenlämpöön sulamaan 20 minuutiksi.
2. Kauli taikinat yhdeksi isoksi pohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Painele taikinan reunat ylös pellin reunoja vasten. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Sekoita kulhossa kuohukerma, kananmunat ja juustoraaste.
4. Pese päärynä, kuori tarvittaessa ja leikkaa puoliksi ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi, poista mahdolliset siemenet. Rouhi saksanpähkinät.
5. Valuta grillatut paprikat marinadista ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. (Voit käyttää paprikoiden marinadin esimerkiksi salaatinkastikkeeseen tai sekoittaa pastan joukkoon.) Viipaloi vuohenjuusto.
6. Kaada kerma-munaseos pohjataikinan päälle. Lado puolelle piirakkaa kypsää broileria, päärynäviipaleita, murusteltua sinihomejuustoa ja rouhittuja saksanpähkinöitä. Levitä toiselle puolikkaalle pilkottuja grillattuja paprikoita, vuohenjuustoviipaleita ja pinjansiemeniä.
7. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin leikkaat annospaloiksi.
Rooibos-cocktail
15 min . helppo . 8 euroa
4 annosta
6 dl vettä
2 tähtianista
1 kanelitanko
5 mustapippuria
suikale appelsiininkuorta
½ dl vaahterasiirappia tai hunajaa
2 pss rooibosteetä
8 cl yrttilikööriä, esimerkiksi Vana Tallinn
Koristeeksi:
appelsiinilohkoja ja 4 oksaa rosmariinia
1. Mittaa kattilaan vesi, tähtianikset, kanelitanko, mustapippurit ja appelsiininkuori. Kiehauta ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
2. Siivilöi mausteet ja kaada mausteliemi takaisin kattilaan. Lisää vaahterasiirappi ja teepussit. Hauduta kannen alla 3 minuuttia.
3. Mittaa kuumuutta kestäviin laseihin yrttilikööri. Lisää laseihin appelsiininlohkoja ja rosmariininoksat. Kaada päälle teejuoma.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2