Artikkeli

Kahden täytteen juustopiirakka ja lämmittävä rooiboscocktail

Leivo illanistujaisiin kaksi eri piirakkaa yhdellä pellillä. Lastaa toiselle puolelle kypsää broileria, makeaa päärynää, sinihomejuustoa ja saksanpähkinää ja toiselle puolelle peltiä kasvistäyte purkillisesta grillattua paprikaa ja vuohenjuustoa. Keitä kaveriksi lämmittävä rooiboscocktail!

Kah­den täyt­teen juus­to­pii­rak­ka

60 min . help­po . 28 eu­roa

16 an­nos­ta

2 pkt (à 350 g) pii­rak­ka­tai­ki­naa

5 dl kuo­hu­ker­maa

5 ka­nan­mu­naa

200 g voi­ma­kas­ta juus­to­raas­tet­ta, esi­mer­kik­si Väs­ter­bot­ten

mus­ta­pip­pu­ria

Broi­le­ri-si­ni­ho­me­juus­to­täy­te:

1 pie­ni pää­ry­nä

½ dl sak­san­päh­ki­nöi­tä

100 g kyp­sää broi­le­ria, esi­mer­kik­si Vuo­lua

150 g si­ni­ho­me­juus­toa

Gril­lat­tu pap­ri­ka-vuo­hen­juus­to­täy­te:

1 prk (290 g) gril­lat­tu­ja pap­ri­koi­ta öl­jys­sä

150 g vuo­hen­juus­toa

½ dl pin­jan­sie­me­niä

1. Ota pii­rak­ka­tai­ki­nat pak­kauk­sis­taan pois huo­neen­läm­pöön su­la­maan 20 mi­nuu­tik­si.

2. Kau­li tai­ki­nat yh­dek­si isok­si poh­jak­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Pai­ne­le tai­ki­nan reu­nat ylös pel­lin reu­no­ja vas­ten. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen.

3. Se­koi­ta kul­hos­sa kuo­hu­ker­ma, ka­nan­mu­nat ja juus­to­raas­te.

4. Pese pää­ry­nä, kuo­ri tar­vit­ta­es­sa ja leik­kaa puo­lik­si ja puo­lik­kaat ohuik­si vii­pa­leik­si, pois­ta mah­dol­li­set sie­me­net. Rou­hi sak­san­päh­ki­nät.

5. Va­lu­ta gril­la­tut pap­ri­kat ma­ri­na­dis­ta ja leik­kaa pie­nem­mik­si pa­loik­si. (Voit käyt­tää pap­ri­koi­den ma­ri­na­din esi­mer­kik­si sa­laa­tin­kas­tik­kee­seen tai se­koit­taa pas­tan jouk­koon.) Vii­pa­loi vuo­hen­juus­to.

6. Kaa­da ker­ma-mu­na­se­os poh­ja­tai­ki­nan pääl­le. Lado puo­lel­le pii­rak­kaa kyp­sää broi­le­ria, pää­ry­nä­vii­pa­lei­ta, mu­rus­tel­tua si­ni­ho­me­juus­toa ja rou­hit­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä. Le­vi­tä toi­sel­le puo­lik­kaal­le pil­kot­tu­ja gril­lat­tu­ja pap­ri­koi­ta, vuo­hen­juus­to­vii­pa­lei­ta ja pin­jan­sie­me­niä.

7. Kyp­sen­nä pii­rak­kaa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 35–40 mi­nuut­tia, kun­nes pii­ra­kan reu­nat ovat kau­niin rus­ke­at ja täy­te on hyy­ty­nyt. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si en­nen kuin leik­kaat an­nos­pa­loik­si.

Roo­i­bos-cock­tail

15 min . help­po . 8 eu­roa

4 an­nos­ta

6 dl vet­tä

2 täh­ti­a­nis­ta

1 ka­ne­li­tan­ko

5 mus­ta­pip­pu­ria

sui­ka­le ap­pel­sii­nin­kuor­ta

½ dl vaah­te­ra­sii­rap­pia tai hu­na­jaa

2 pss roo­i­bos­tee­tä

8 cl yrt­ti­li­köö­riä, esi­mer­kik­si Vana Tal­linn

Ko­ris­teek­si:

ap­pel­sii­ni­loh­ko­ja ja 4 ok­saa ros­ma­rii­nia

1. Mit­taa kat­ti­laan vesi, täh­ti­a­nik­set, ka­ne­li­tan­ko, mus­ta­pip­pu­rit ja ap­pel­sii­nin­kuo­ri. Kie­hau­ta ja kei­tä hil­jal­leen 5 mi­nuut­tia.

2. Sii­vi­löi maus­teet ja kaa­da maus­te­lie­mi ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää vaah­te­ra­sii­rap­pi ja tee­pus­sit. Hau­du­ta kan­nen al­la 3 mi­nuut­tia.

3. Mit­taa kuu­muut­ta kes­tä­viin la­sei­hin yrt­ti­li­köö­ri. Li­sää la­sei­hin ap­pel­sii­nin­loh­ko­ja ja ros­ma­rii­ni­nok­sat. Kaa­da pääl­le tee­juo­ma.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ