Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
25.11.2022

Kahden täytteen juustopiirakka ja lämmittävä rooiboscocktail

Leivo illanistujaisiin kaksi eri piirakkaa yhdellä pellillä. Lastaa toiselle puolelle kypsää broileria, makeaa päärynää, sinihomejuustoa ja saksanpähkinää ja toiselle puolelle peltiä kasvistäyte purkillisesta grillattua paprikaa ja vuohenjuustoa. Keitä kaveriksi lämmittävä rooiboscocktail!

Kah­den täyt­teen juus­to­pii­rak­ka

60 min . help­po . 28 eu­roa

16 an­nos­ta

2 pkt (à 350 g) pii­rak­ka­tai­ki­naa

5 dl kuo­hu­ker­maa

5 ka­nan­mu­naa

200 g voi­ma­kas­ta juus­to­raas­tet­ta, esi­mer­kik­si Väs­ter­bot­ten

mus­ta­pip­pu­ria

Broi­le­ri-si­ni­ho­me­juus­to­täy­te:

1 pie­ni pää­ry­nä

½ dl sak­san­päh­ki­nöi­tä

100 g kyp­sää broi­le­ria, esi­mer­kik­si Vuo­lua

150 g si­ni­ho­me­juus­toa

Gril­lat­tu pap­ri­ka-vuo­hen­juus­to­täy­te:

1 prk (290 g) gril­lat­tu­ja pap­ri­koi­ta öl­jys­sä

150 g vuo­hen­juus­toa

½ dl pin­jan­sie­me­niä

1. Ota pii­rak­ka­tai­ki­nat pak­kauk­sis­taan pois huo­neen­läm­pöön su­la­maan 20 mi­nuu­tik­si.

2. Kau­li tai­ki­nat yh­dek­si isok­si poh­jak­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Pai­ne­le tai­ki­nan reu­nat ylös pel­lin reu­no­ja vas­ten. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen.

3. Se­koi­ta kul­hos­sa kuo­hu­ker­ma, ka­nan­mu­nat ja juus­to­raas­te.

4. Pese pää­ry­nä, kuo­ri tar­vit­ta­es­sa ja leik­kaa puo­lik­si ja puo­lik­kaat ohuik­si vii­pa­leik­si, pois­ta mah­dol­li­set sie­me­net. Rou­hi sak­san­päh­ki­nät.

5. Va­lu­ta gril­la­tut pap­ri­kat ma­ri­na­dis­ta ja leik­kaa pie­nem­mik­si pa­loik­si. (Voit käyt­tää pap­ri­koi­den ma­ri­na­din esi­mer­kik­si sa­laa­tin­kas­tik­kee­seen tai se­koit­taa pas­tan jouk­koon.) Vii­pa­loi vuo­hen­juus­to.

6. Kaa­da ker­ma-mu­na­se­os poh­ja­tai­ki­nan pääl­le. Lado puo­lel­le pii­rak­kaa kyp­sää broi­le­ria, pää­ry­nä­vii­pa­lei­ta, mu­rus­tel­tua si­ni­ho­me­juus­toa ja rou­hit­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä. Le­vi­tä toi­sel­le puo­lik­kaal­le pil­kot­tu­ja gril­lat­tu­ja pap­ri­koi­ta, vuo­hen­juus­to­vii­pa­lei­ta ja pin­jan­sie­me­niä.

7. Kyp­sen­nä pii­rak­kaa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 35–40 mi­nuut­tia, kun­nes pii­ra­kan reu­nat ovat kau­niin rus­ke­at ja täy­te on hyy­ty­nyt. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si en­nen kuin leik­kaat an­nos­pa­loik­si.

Roo­i­bos-cock­tail

15 min . help­po . 8 eu­roa

4 an­nos­ta

6 dl vet­tä

2 täh­ti­a­nis­ta

1 ka­ne­li­tan­ko

5 mus­ta­pip­pu­ria

sui­ka­le ap­pel­sii­nin­kuor­ta

½ dl vaah­te­ra­sii­rap­pia tai hu­na­jaa

2 pss roo­i­bos­tee­tä

8 cl yrt­ti­li­köö­riä, esi­mer­kik­si Vana Tal­linn

Ko­ris­teek­si:

ap­pel­sii­ni­loh­ko­ja ja 4 ok­saa ros­ma­rii­nia

1. Mit­taa kat­ti­laan vesi, täh­ti­a­nik­set, ka­ne­li­tan­ko, mus­ta­pip­pu­rit ja ap­pel­sii­nin­kuo­ri. Kie­hau­ta ja kei­tä hil­jal­leen 5 mi­nuut­tia.

2. Sii­vi­löi maus­teet ja kaa­da maus­te­lie­mi ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää vaah­te­ra­sii­rap­pi ja tee­pus­sit. Hau­du­ta kan­nen al­la 3 mi­nuut­tia.

3. Mit­taa kuu­muut­ta kes­tä­viin la­sei­hin yrt­ti­li­köö­ri. Li­sää la­sei­hin ap­pel­sii­nin­loh­ko­ja ja ros­ma­rii­ni­nok­sat. Kaa­da pääl­le tee­juo­ma.

Lue Myös

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut paistetaan uunipellillä

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

Fabian Björk

Amerik­ka­lais­tyy­linen pashajuustokakku

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut

Mary Berryn sitruunaruudut paistetaan uunipellillä

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

Fabian Björk

Amerik­ka­lais­tyy­linen pashajuustokakku

Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus

Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Pehmeä maa-artisokkakeitto ja paistettu pähkinämuru

Helppo kinuskitiramisu

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.