Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Gluteeniton ja vegaaninen omena-mantelipiiras
45 min . helppo . 8 e
8 annosta
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
2 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl vaniljalla maustettua soija- tai kaurajogurttia
50 g sulatettua kasvimargariinia tai rypsiöljyä
Päälle:
2–3 kotimaista pientä omenaa
2 rkl fariinisokeria
½ tl kanelia
½ dl mantelilastuja
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita jauhoseos, mantelijauhe, fariinisokeri, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää jogurtti ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina kevyesti öljyllä voideltuun vuokaan.
3. Pese omenat, poista siemenkodat omenaporalla, leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Levitä omenalohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria, kanelia ja mantelilastuja.
4. Kypsennä uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Tarjoile kauravaniljakastikkeen kanssa.
Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2