Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta Pasanen
Suppilovahveropyörykät
25 min + 15 min . helpohko . 7,50 e
4 annosta
5 dl puhdistettuja suppilovahveroita pieninä paloina
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (290 g) keitettyjä linssejä
1 dl pankojauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl mustapippuria myllystä
3 rkl raastettua parmesaania
Paistamiseen:
(pankojauhoja), rypsiöljyä
1. Puhdista sienet. Paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää ne pannulle öljytilkan kanssa. Jatka paistamista muutama minuutti.
2. Huuhtaise ja valuta linssit. Sekoita joukkoon pankojauhot, muna, mausteet ja sieni-valkosipuliseos tehosekoittimen kulhossa. Pyöräytä sekaisin. Seos saa jäädä karkeahkoksi. Lisää joukkoon parmesaani. Pyörittele seoksesta pullia kostutetuin käsin.
3. Pyörittele pullat halutessasi pankojauhoissa. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuutia tai 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa spagetin, peruna- tai polentamuusin kanssa.
Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Fabian Björk
Fabian Björk
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2