Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta Pasanen
Suppilovahveropyörykät
25 min + 15 min . helpohko . 7,50 e
4 annosta
5 dl puhdistettuja suppilovahveroita pieninä paloina
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (290 g) keitettyjä linssejä
1 dl pankojauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl mustapippuria myllystä
3 rkl raastettua parmesaania
Paistamiseen:
(pankojauhoja), rypsiöljyä
1. Puhdista sienet. Paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää ne pannulle öljytilkan kanssa. Jatka paistamista muutama minuutti.
2. Huuhtaise ja valuta linssit. Sekoita joukkoon pankojauhot, muna, mausteet ja sieni-valkosipuliseos tehosekoittimen kulhossa. Pyöräytä sekaisin. Seos saa jäädä karkeahkoksi. Lisää joukkoon parmesaani. Pyörittele seoksesta pullia kostutetuin käsin.
3. Pyörittele pullat halutessasi pankojauhoissa. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuutia tai 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa spagetin, peruna- tai polentamuusin kanssa.
Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2