Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta Pasanen
Suppilovahveropyörykät
25 min + 15 min . helpohko . 7,50 e
4 annosta
5 dl puhdistettuja suppilovahveroita pieninä paloina
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (290 g) keitettyjä linssejä
1 dl pankojauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl mustapippuria myllystä
3 rkl raastettua parmesaania
Paistamiseen:
(pankojauhoja), rypsiöljyä
1. Puhdista sienet. Paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää ne pannulle öljytilkan kanssa. Jatka paistamista muutama minuutti.
2. Huuhtaise ja valuta linssit. Sekoita joukkoon pankojauhot, muna, mausteet ja sieni-valkosipuliseos tehosekoittimen kulhossa. Pyöräytä sekaisin. Seos saa jäädä karkeahkoksi. Lisää joukkoon parmesaani. Pyörittele seoksesta pullia kostutetuin käsin.
3. Pyörittele pullat halutessasi pankojauhoissa. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuutia tai 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa spagetin, peruna- tai polentamuusin kanssa.
Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2