Artikkeli
Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Pyöräytä ruokaisan umamiset kasvispullat suppi­lo­vah­ve­roista ja linsseistä. Tarjoa polentamuusin tai spagetin seuralaisina.

Sup­pi­lo­vah­ve­ro­pyö­ry­kät

25 min + 15 min . hel­poh­ko . 7,50 e

4 an­nos­ta

5 dl puh­dis­tet­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta pie­ni­nä pa­loi­na

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pkt (290 g) kei­tet­ty­jä lins­se­jä

1 dl pan­ko­jau­ho­ja

1 ka­nan­mu­na

1 tl suo­laa

2 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 rkl raas­tet­tua par­me­saa­nia

Pais­ta­mi­seen:

(pan­ko­jau­ho­ja), ryp­si­öl­jyä

1. Puh­dis­ta sie­net. Pais­ta nii­tä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes kaik­ki nes­te on haih­tu­nut. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Li­sää ne pan­nul­le öl­jy­til­kan kans­sa. Jat­ka pais­ta­mis­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti.

2. Huuh­tai­se ja va­lu­ta lins­sit. Se­koi­ta jouk­koon pan­ko­jau­hot, muna, maus­teet ja sie­ni-val­ko­si­pu­li­seos te­ho­se­koit­ti­men kul­hos­sa. Pyö­räy­tä se­kai­sin. Seos saa jää­dä kar­ke­ah­kok­si. Li­sää jouk­koon par­me­saa­ni. Pyö­rit­te­le se­ok­ses­ta pul­lia kos­tu­te­tuin kä­sin.

3. Pyö­rit­te­le pul­lat ha­lu­tes­sa­si pan­ko­jau­hois­sa. Pais­ta pan­nul­la öl­jys­sä noin 5 mi­nuu­tia tai 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia. Tar­joa spa­ge­tin, pe­ru­na- tai po­len­ta­muu­sin kans­sa.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen