Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen
Sienilasagne
40 min + 30 min . hieman työläs . 12 e
4 annosta
250 g tuorelasagnelevyjä
1 ½ l puhdistettuja suppilovahveroita
1 pkt (170 g) pekonia
2 salottisipulia
2 rkl voita
2 rasiaa (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
100 g lehtikaalia tai salaattipinaattia
Valkokastike:
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl kevyt- tai täysmaitoa
150 g maukasta juustoraastetta
1. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Laita sienet hetkeksi sivuun.
2. Kuutioi pekonit. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää pekoni ja sipulit pannulle ja paista kypsäksi. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kiehauta seos ja anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Sekoita joukkoon revitty lehtikaali ja sienet. Anna lämmetä.
3. Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Keitä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta suolalla, pippurilla ja juustoraasteella. Jätä osa juustosta pinnan päälle ripoteltavaksi.
4. Kokoa lasagne vuokaan. Lusikoi pohjalle valko- ja tomaattikastiketta. Lado päälle lasagnelevykerros ja kerros sienipaistosta. Kokoa kerroksittain samaan tapaan. Lusikoi päällimmäiseksi valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoa.
5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Katso kypsennysaika lasagnepaketin kyljestä.
Vinkki: Lisää lasagnen pinnalle paistamisen loppuvaiheessa mozzarellaa. Koristele halutessasi paistetuilla sienillä, pinaatilla ja pinjansiemenillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2