Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

11.10.2021

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Pyristele irti jauhe­li­ha­kier­teestä ja lastaa lasagne sienillä ja pekonilla. Et kadu!

Sie­ni­la­sag­ne

40 min + 30 min . hie­man työ­läs . 12 e

4 an­nos­ta

250 g tuo­re­la­sag­ne­le­vy­jä

1 ½ l puh­dis­tet­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 pkt (170 g) pe­ko­nia

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 rkl voi­ta

2 ra­si­aa (yht. 800 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 tl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 tl suo­laa

1 tl so­ke­ria

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

100 g leh­ti­kaa­lia tai sa­laat­ti­pi­naat­tia

Val­ko­kas­ti­ke:

50 g voi­ta

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

6 dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

150 g mau­kas­ta juus­to­raas­tet­ta

1. Pais­ta sie­niä kuu­mal­la, kui­val­la pan­nul­la, kun­nes niis­tä ei enää ir­toa nes­tet­tä. Lai­ta sie­net het­kek­si si­vuun.

2. Kuu­ti­oi pe­ko­nit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Li­sää pe­ko­ni ja si­pu­lit pan­nul­le ja pais­ta kyp­säk­si. Kaa­da pan­nul­le kir­sik­ka­to­maa­tit. Maus­ta eti­kal­la, suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja so­ke­ril­la. Kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia. Se­koi­ta jouk­koon re­vit­ty leh­ti­kaa­li ja sie­net. An­na läm­me­tä.

3. Tee val­ko­kas­ti­ke. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää jau­hot. Pais­ta se­koi­tel­len muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää mai­to ohu­e­na nau­ha­na voi­mak­kaas­ti se­koit­ta­en. Kei­tä se­koi­tel­len, kun­nes kas­ti­ke pak­suun­tuu. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja juus­to­raas­teel­la. Jätä osa juus­tos­ta pin­nan pääl­le ri­po­tel­ta­vak­si.

4. Ko­koa la­sag­ne vuo­kaan. Lu­si­koi poh­jal­le val­ko- ja to­maat­ti­kas­ti­ket­ta. Lado pääl­le la­sag­ne­le­vy­ker­ros ja ker­ros sie­ni­pais­tos­ta. Ko­koa ker­rok­sit­tain sa­maan ta­paan. Lu­si­koi pääl­lim­mäi­sek­si val­ko­kas­ti­ket­ta. Ri­pot­te­le pin­nal­le juus­toa.

5. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia. Kat­so kyp­sen­ny­sai­ka la­sag­ne­pa­ke­tin kyl­jes­tä.

Vink­ki: Li­sää la­sag­nen pin­nal­le pais­ta­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa moz­za­rel­laa. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si pais­te­tuil­la sie­nil­lä, pi­naa­til­la ja pin­jan­sie­me­nil­lä.

Lue Myös

FABIAN BJORK

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

FABIAN BJORK

Punajuuri-graavi­sii­ka­tartar maistuu blinien tai ruisleivän kanssa

FABIAN BJORK

Pehmeä punajuuricaesar haastaa rosollin joulupöydässä

FABIAN BJORK

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

FABIAN BJORK

Punajuuri-graavi­sii­ka­tartar maistuu blinien tai ruisleivän kanssa

FABIAN BJORK

Pehmeä punajuuricaesar haastaa rosollin joulupöydässä

FABIAN BJORK

Paistettu vuohenjuusto ja viikunat taate­li­sii­ra­pilla ovat juhlakauden herkku

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

FABIAN BJORK

Dijoninsinapilla graavattu siika maistuu juhlapöydässä

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2