SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT REETTA PASANEN
POSSUNNOISETIT
50 min . helpohko . 8,50 e
4 annosta
1 possun sisäfilee
suolaa, mustapippuria myllystä, kuivattua chiliä myllystä
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Poista fileestä mahdollinen rasva ja kalvot. Leikkaa filee viipaleiksi. Paina palat kevyesti kädellä hieman ohuemmiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
2. Paista lihat pannulla kypsiksi voi-öljyseoksessa tai grillissä. Tarkasta kypsyysaste halutessasi mittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta. Tarjoa perunamuusin, sinappi-puolukkakastikkeen ja sokeripuolukoiden kanssa.
SINAPPI-PUOLUKKAKASTIKE
15 min . helppo . 3 e
4 annosta
1 pieni salottisipuli
1 rosmariininoksa
1 rkl voita
3 dl kuohukermaa
2 tl karkeaa dijoninsinappia
1 tl soijakastiketta
1–2 rkl ruotsalaisia sokeripuolukoita tai puolukkahilloa
⅓ tl mustapippuria myllystä
1. Kuori sipuli. Leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota voissa pannulla kypsäksi rosmariinin kanssa.
2. Lisää pannulle kerma, sinappi ja soijakastike. Anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen kiehua, kunnes se paksuuntuu hieman. Voit halutessasi sakeuttaa seoksen maissitärkkelyksellä.
3. Lisää puolukat ja sekoita hyvin. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.
RUOTSALAISET SOKERIPUOLUKAT
45 min . helppo . 2,50 e
8 pientä annosta
250 g pakastettuja puolukoita
½-1 dl sokeria
1. Yhdistä jäiset puolukat ja sokeri kulhossa. Anna sulaa. Sekoittele muutaman kerran sulamisen aikana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2