UUSIMMAT ARTIKKELIT
Grillattu tai savustettu kala kaipaa rinnalleen suussasulavan maustevoin tai kastikkeen. Kantarelleista, rakuunasta ja misotahnasta sekoitettu maustevoi on niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida sellaisenaan. Maustevoi sopii myös uusien perunoiden rinnalle. Jos kaipaat vähän tulisempaa soosia, korealaisella gochujang-chilitahnalla ja tuoreella korianterilla maustettu majoneesikastike on nappivalinta. Valmista maustevoi ja majoneesikastike jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Ohjeet sivulla 90.
Grillattu tai savustettu kala kaipaa rinnalleen suussasulavan maustevoin tai kastikkeen. Kantarelleista, rakuunasta ja misotahnasta sekoitettu maustevoi on niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida sellaisenaan. Maustevoi sopii myös uusien perunoiden rinnalle. Jos kaipaat vähän tulisempaa soosia, korealaisella gochujang-chilitahnalla ja tuoreella korianterilla maustettu majoneesikastike on nappivalinta. Valmista maustevoi ja majoneesikastike jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Ohjeet sivulla 90.
LUE MYÖS
Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.
Kanavartaat paistuvat pizzauunissa pinnalta ihanan rapeiksi jääden sisältä meheviksi. Palavasta puusta varras saa upean savuisen maun. Reippaasti mustapippurilla, sitruunalla, oreganolla ja valkosipulilla maustettu jogurttimarinadi mureuttaa broileria, joten anna broilerien maustua marinadissa vähintään neljä tuntia.
Ratatouille valmistuu pizzauunissa näppärästi valurautaisessa pannussa. Varmista, ettei pannussa ole syttyviä puuosia. Munakoisot paistetaan uunissa ennen muiden ainesten lisäämistä, jolloin niiden rakenteesta tulee lihaisan napakka.
Clafoutis on kuin pannukakun ja vanukkaan risteytys. Jos haluat paistokseen hapokkuutta, korvaa puolet kuohukermasta jogurtilla, piimällä tai kermaviilillä.
Englantilaiset skonssit pilkuttuvat voikukilla keväisiksi. Niiden kanssa tarjotaan voikukilla maustettua marmeladia.
Photography: Reetta Pasanen
Tuore fenkolisalaatti saa oman veriappelsiinivinegretin.
Martti Järvi
Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.
Fenkolin voimakas aniksen maku kesyyntyy valkoviinistä ja sitruunasta kirpeän hapokkaassa voikastikkeessa. Kastike on paranneltu versio klassisesta ranskalaisesta sole meunièrestä. Jos salaattifenkolissa on hapsuja varsien päässä, silppua ne lopuksi ruoan päälle.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.
Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.
Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.
Simppeleitä ja hyviä kasvispastaohjeita ei ole koskaan liikaa! Tämä herneistä surautettava pestomainen kastike valmistuu nopeasti ja pullistelee nälkää loitolla pitäviä proteiineja.
Photography: Reetta Pasanen
Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.
FABIAN BJORK
Koristele terriini vuohenjuustovaahdolla, paistetuilla pekaanipähkinöillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.
Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ