Artikkeli
Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.

Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Feta-hernepiirakka saa raikkautta sitruunasta ja mintusta

Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikas feta-hernepiirakka tehty. Tarjoa piirakkaa vaikka illanis­tu­jai­sissa tai brunssilla.

Feta-her­ne­pii­rak­ka

20 min + 35 min . hel­poh­ko . noin 10 e

12 pa­laa

1 pkt (500 g) esi­kau­lit­tua ja las­kos­tet­tua voi­tai­ki­naa

Täy­te:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pus­si (200 g) pa­kas­te­her­nei­tä

1 prk (250 g) mas­car­po­nea

1 ka­nan­mu­na

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 pkt (200 g) fe­taa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

3 rkl ore­ga­non- tai min­tun­leh­tiä

1. Kau­li su­la­tet­tu tai­ki­na hie­man ohu­em­mak­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä. Leik­kaa tai­ki­naan noin 2 cm:n reu­nus si­ten, et­tei veit­si osu ihan poh­jaan as­ti. Lai­ta ma­ta­lal­le pel­lil­le. Nos­ta pääl­le lei­vin­pa­pe­ri ja toi­nen pel­ti pai­nok­si. Tämä es­tää tai­ki­naa ko­ho­a­mas­ta lii­kaa pais­ton ai­ka­na.

2. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 20 mi­nuut­tia.

3. Kuo­ri val­ko­si­pu­lit ja murs­kaa ne. Lai­ta mel­kein kaik­ki su­la­te­tut her­neet (sääs­tä muu­ta­ma tar­joi­lua var­ten) te­ho­se­koit­ti­meen val­ko­si­pu­lin kans­sa. Aja tah­nak­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man vet­tä tai öl­jyä.

4. Se­koi­ta kul­hos­sa mas­car­po­ne ja ke­vy­es­ti vat­kat­tu muna. Yh­dis­tä jouk­koon her­ne­se­os. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Lu­si­koi her­ne­se­os esi­pais­te­tul­le poh­jal­le. Mu­rus­te­le pääl­le feta. Jat­ka pais­ta­mis­ta 15 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on kyp­sä.

6. Vii­meis­te­le sit­ruu­na­me­hul­la, sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­teel­la, yr­teil­lä ja lo­puil­la her­neil­lä.

Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.

Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ