Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Feta-hernepiirakka
20 min + 35 min . helpohko . noin 10 e
12 palaa
1 pkt (500 g) esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
Täyte:
2 valkosipulinkynttä
1 pussi (200 g) pakasteherneitä
1 prk (250 g) mascarponea
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 pkt (200 g) fetaa
1 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuoriraaste
3 rkl oreganon- tai mintunlehtiä
1. Kauli sulatettu taikina hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Leikkaa taikinaan noin 2 cm:n reunus siten, ettei veitsi osu ihan pohjaan asti. Laita matalalle pellille. Nosta päälle leivinpaperi ja toinen pelti painoksi. Tämä estää taikinaa kohoamasta liikaa paiston aikana.
2. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Kuori valkosipulit ja murskaa ne. Laita melkein kaikki sulatetut herneet (säästä muutama tarjoilua varten) tehosekoittimeen valkosipulin kanssa. Aja tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä.
4. Sekoita kulhossa mascarpone ja kevyesti vatkattu muna. Yhdistä joukkoon herneseos. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lusikoi herneseos esipaistetulle pohjalle. Murustele päälle feta. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä.
6. Viimeistele sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, yrteillä ja lopuilla herneillä.
Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2