UUSIMMAT ARTIKKELIT
Paista ranskalaiset krepit ja tarjoa niiden kanssa nopeasti valmistuvaa omenahilloketta.
Paista ranskalaiset krepit ja tarjoa niiden kanssa nopeasti valmistuvaa omenahilloketta.
LUE MYÖS
Mehevä voitaikina alla, päällä herneistä ja mascarponesta valmistettu täyte. Niistä on raikkain fetapiiras tehty.
Simppeleitä ja hyviä kasvispastaohjeita ei ole koskaan liikaa! Tämä herneistä surautettava pestomainen kastike valmistuu nopeasti ja pullistelee nälkää loitolla pitäviä proteiineja.
Raikas sorbetti soseutetaan mustaherukoista ja maustetaan ripauksella kardemummaa upean makuiseksi. Kaavi sorbetti juhlavasti tarjolle isolle tarjoiluvadille ja koristele kaupan pussimarengeilla ja tummalla suklaalla. Jos alkuruoasta jäi tähteeksi tuoretta minttua, heitä päälle muutama lehti rikastamaan makua ja näköä.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Kauratto on parhaimmillaan, kun se on risottomaisen löysää. Juuriselleripyörykät sopivat hienosti kauraton keralle, mutta maistuvat myös sellaisInaan pääruokana esimerkiksi salaattibowlissa tai perunasoseen kanssa. Juurisellerin klassinen kumppani omena makeuttaa ja jeera maustaa kasvispyörykät mehevän makuisiksi.
Runeberginkakun koristelussa saa olla luova, kunhan varmistaa, että jokaisen palaan osuu riittävästi hilloa ja kuorrutetta.
Sesongin maukkaimman kalakeiton salaisuus on itse keitetyssä kalaliemessä ja laadukkaissa raaka-aineissa.
Photography: Reetta Pasanen
Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.
Hunajapaahdetut palsternakat.
Piparoidut tryffelit herkutellaan ystävien kanssa kenties pienen lämmittävän lasillisen kera.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Photography: Reetta Pasanen
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Rommirusinajäädyke
Koristele terriini vuohenjuustovaahdolla, paistetuilla pekaanipähkinöillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.
Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.
Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.
Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ