Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.

Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

26.5.2023

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Vihreä parsa on kiitollinen raaka-aine, sillä se sopii moneen. Pätki parsa panzanella-salaattiin vihannesten ja pannulla paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Ke­vät­pan­za­nel­la

30 min . help­po . noin 12 e

4 an­nos­ta

4 ka­nan­mu­naa

4 pak­sua vii­pa­let­ta lei­pää

2 rkl olii­vi­öl­jyä

500 g vih­re­ää par­saa

½ kurk­ku

200 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 dl par­me­saa­ni­las­tu­ja

4 dl ba­by­pi­naat­tia tai re­vit­tyä sa­laat­tia

muu­ta­ma ok­sa ba­si­li­kaa

Kas­ti­ke:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

2 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

noin ¾ dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kei­tä ka­nan­mu­nat ha­lu­a­maa­si kyp­syy­teen. An­na jääh­tyä. Kuo­ri ja loh­ko mu­nat.

2. Leik­kaa lei­vät isoik­si kuu­ti­oik­si. Paah­da öl­jys­sä pan­nul­la kau­nis väri. Voit myös ha­lu­tes­sa­si pais­taa lei­pä­kuu­ti­ot 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 5 mi­nuut­tia.

3. Huuh­tai­se par­sat. Nap­sau­ta pois ko­vat ty­vet. Pa­loit­te­le par­sat. Kei­tä nii­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä 3–5 mi­nuut­tia pak­suu­des­ta riip­pu­en. Kaa­da kei­tin­ve­si pois. Nos­ta par­sat jääh­ty­mään vii­le­ään ve­teen.

4. Tee kas­ti­ke isoon kul­hoon. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li, Yh­dis­tä eti­kan, hu­na­jan ja si­na­pin kans­sa. Kaa­da jouk­koon öl­jy ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Li­sää kul­hoon lei­pä­pa­lat ja se­koi­ta hy­vin.

5. Leik­kaa kur­kus­ta vii­pa­lei­ta tai sui­ka­lei­ta. Puo­li­ta to­maa­tit. Li­sää ne kul­hoon par­so­jen, par­me­saa­nin ja pi­naa­tin kans­sa. Vii­meis­te­le ka­nan­mu­nil­la ja ba­si­li­kal­la.

Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.

Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.

Kä­sit­te­le
vih­reä par­sa näin

1 Huuh­tai­se par­sat ve­del­lä ja ta­put­te­le kui­vik­si keit­ti­ö­pyyh­keel­lä.

2 Ota par­saa mo­lem­mis­ta päis­tä kiin­ni. Tai­ta par­saa ja nap­sau­ta pois ko­vat ty­vet.

3 Vih­reä par­sa ei kai­paa kuo­ri­mis­ta, el­lei par­sa ole van­haa. Täl­löin ke­vyt kuo­ri­mi­nen pal­jas­taa me­he­väm­män si­suk­sen.

4 Par­san voi kä­si­tel­lä mo­nin eri ta­voin: keit­tä­mäl­lä, höy­ryt­tä­mäl­lä, pais­ta­mal­la tai gril­laa­mal­la. Par­sa mais­tuu mah­ta­val­ta myös raa­ka­na. Shei­vaa eli leik­kaa par­sas­ta ohui­ta vii­pa­lei­ta kuo­ri­ma­veit­sel­lä ja li­sää ne vaik­ka­pa sa­laat­tiin.

Lue Myös

Kokoa juhliin syötävä puutarha dippikasviksista

Kesän paras ohje! Muurikkaletut suolaisen ja makean täytteen kera

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Kokoa juhliin syötävä puutarha dippikasviksista

Kesän paras ohje! Muurikkaletut suolaisen ja makean täytteen kera

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.

Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.

Paista kesän rapeimmat muurikkamuikut

Lammasta juhlapöytään: 5 mainiota reseptiä

FABIAN BJORK

Raikkaat avokadoskagenit sopivat alkuruoaksi tai lasillisen kaveriksi

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2