Artikkeli
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.

Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Sieni­pas­tak­las­sikko pappardelle ai funghi on lautasella yhdessä hujauksessa

Sieniä, valkoviiniä, timjamia ja parmesaania nauhapastan kanssa, voi miten hyvää!

Pap­par­del­le ai fung­hi eli sie­ni­pas­ta

20 mi­nuut­tia . help­po . 13 e

kol­mel­le tai nel­jäl­le

350 g pap­par­del­lea tai muu­ta nau­ha­mais­ta pas­taa

400 g puh­dis­tet­tu­ja sie­niä, esi­mer­kik­si tat­te­ja tai sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 rkl ryp­si­öl­jyä

1 dl val­ko­vii­niä

muu­ta­ma ok­sa tim­ja­mia

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

4 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

(pas­tan kei­tin­vet­tä)

Tar­joi­luun:

par­me­saa­nia

1. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Leik­kaa sie­net suu­pa­loik­si. Kuul­lo­ta nii­tä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes niis­tä ei enää ir­toa nes­tet­tä. Li­sää si­pu­lit, öl­jy ja tim­ja­mi­nok­sat. Kuul­lo­ta, kun­nes si­pu­lit ovat kyp­siä.

3. Kaa­da pan­nul­le val­ko­vii­ni. Kie­hau­ta seos ja vä­hen­nä kes­ki­läm­möl­le. An­na po­ris­ta noin 5 mi­nuut­tia.

4. Li­sää pan­nul­le kei­tet­ty, va­lu­tet­tu pas­ta, sit­ruu­na­me­hu, yr­tit, suo­la, pip­pu­ri ja par­me­saa­ni. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää tar­vit­ta­es­sa tilk­ka pas­tan kei­tin­vet­tä. Vii­meis­te­le par­me­saa­nil­la.

Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.

Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ