Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Mehevä kakku kesäkurpitsasta kuorrutetaan tuore­juus­to­kuor­ru­tuk­sella

Leivo porkkanakakun tyylinen herkullinen kakku kesäkurpitsasta ja mustikoista. Täytä ja kuorruta kakku tuore­juus­to­kuor­ru­tuk­sella.

Ke­sä­kur­pit­sa-mus­tik­ka­kak­ku

30 min + 2 t . hie­man työ­läs . noin 17 e

8–10 pa­laa

3 ½ dl ke­sä­kur­pit­sa­raas­tet­ta (noin 250 g)

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

3 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä tai man­te­lei­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

2 dl pen­sas­mus­ti­koi­ta

Kuor­ru­tus:

400 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

50 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

3 dl to­mu­so­ke­ria

1. Raas­ta ke­sä­kur­pit­sa ja pu­ris­te­le sii­tä nes­te pois.

2. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää ka­nan­mu­nat jouk­koon yk­si­tel­len, vat­kaa sa­mal­la.

3. Se­koi­ta jau­hot, päh­ki­nä­rou­he, lei­vin­jau­he ja kar­de­mum­ma kes­ke­nään. Li­sää vuo­ro­tel­len jau­ho­se­os­ta ja ke­sä­kur­pit­saa voi­vaah­toon. Kään­te­le mus­ti­kat no­pe­as­ti jouk­koon.

4. Pin­go­ta ir­to­poh­ja­vuo­an
(Ø 24 cm) poh­jal­le lei­vin­pa­pe­ri. Leik­kaa yli­mää­räi­nen pa­pe­ri pois. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan.

5. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 50 mi­nuut­tia. Ko­kei­le kyp­syys ti­kul­la: jos sii­hen ei tar­tu ka­kus­ta tai­ki­naa, kak­ku on kyp­sä. An­na kyp­sän ka­kun ta­saan­tua noin 15 mi­nuut­tia. Ir­ro­ta vuo­ka. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Hal­kai­se kak­ku.

6. Tee kuor­ru­tus. Not­kis­ta tuo­re­juus­to säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää voi ja so­ke­ri. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pur­so­ta tai le­vi­tä las­tal­la kuor­ru­tus­ta ka­kun vä­liin ja pääl­le. Ko­ris­te­le mus­ti­koil­la ja ha­lu­tes­sa­si raas­te­tul­la sit­ruu­nan­kuo­rel­la.

Photography: Reetta Pasanen