Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kesäkurpitsa-mustikkakakku
30 min + 2 t . hieman työläs . noin 17 e
8–10 palaa
3 ½ dl kesäkurpitsaraastetta (noin 250 g)
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl pensasmustikoita
Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1. Raasta kesäkurpitsa ja puristele siitä neste pois.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, vatkaa samalla.
3. Sekoita jauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kesäkurpitsaa voivaahtoon. Kääntele mustikat nopeasti joukkoon.
4. Pingota irtopohjavuoan
(Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: jos siihen ei tartu kakusta taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun tasaantua noin 15 minuuttia. Irrota vuoka. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Halkaise kakku.
6. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai levitä lastalla kuorrutusta kakun väliin ja päälle. Koristele mustikoilla ja halutessasi raastetulla sitruunankuorella.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2