Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Näyttävä jogurtti-kurkkudippi ja täytetyt taatelit

Nosta dippi sivuroolin esittäjästä kemujen päätähdeksi! Tsatsikin tyylinen kastike maustetaan mintulla, mutta todellinen juju piilee koristelussa. Vati viimeistellään rouhituilla pähkinöillä, rusinoilla ja kuivatuilla ruusun terälehdillä. Täytetyt taatelit ova ihastuttava yhdistelmä makeaa ja suolaista.

Jo­gurt­ti-kurk­ku­dip­pi

10 min . help­po . noin 6,50 e

4 an­nos­ta

½ pie­ni kurk­ku

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 ke­vät­si­pu­li

1 prk (300 g) turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

3 rkl hie­non­net­tua til­liä

2 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta mint­tua tai 1 tl kui­vat­tua mint­tua

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Ha­lu­tes­sa­si ko­ris­te­luun:

rou­hit­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä, kui­vat­tu­ja ruu­sun te­rä­leh­tiä, (kel­tai­sia) ru­si­noi­ta

1. Hal­kai­se kurk­ku ja pois­ta sie­me­net. Raas­ta kurk­ku ja lai­ta raas­te sii­vi­lään. Pai­ne­le yli­mää­räi­nen nes­te pois.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Hie­non­na ke­vät­si­pu­li. Yh­dis­tä ne kurk­ku­raas­teen ja jo­gur­tin kans­sa. Maus­ta yr­teil­lä, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Lai­ta jo­gurt­ti laa­ke­al­le tar­joi­lu­va­dil­le. Ko­ris­te­le päh­ki­nöil­lä, ruu­sun te­rä­leh­dil­lä ja ru­si­noil­la.

Täy­te­tyt taa­te­lit

15 min . help­po . noin 6,50 e

4 pik­ku­an­nos­ta

16 ki­ve­tön­tä taa­te­lia

200 g vuo­hen­juus­toa

2 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

½ tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

2 rkl hie­non­net­tua mint­tua tai muu­ta yrt­tiä

4 rkl hie­non­net­tu­ja päh­ki­nöi­tä, esi­mer­kik­si pe­kaa­ne­ja tai pis­taa­se­ja

1. Työn­nä taa­te­lei­den si­sään pala vuo­hen­juus­toa. Lai­ta tar­joi­lu­va­dil­le.

2. Va­lu­ta pääl­le hie­man hu­na­jaa. Rou­hi pin­nal­le chi­liä. Vii­meis­te­le päh­ki­nöil­lä ja yr­teil­lä.

Photography: Reetta Pasanen

vink­ki!

Kui­vat­tu­ja ruu­sun te­rä­leh­tiä myy­vät luon­tais­tuo­te­kau­pat.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ