Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Jogurtti-kurkkudippi
10 min . helppo . noin 6,50 e
4 annosta
½ pieni kurkku
1 pieni valkosipulinkynsi
1 kevätsipuli
1 prk (300 g) turkkilaista jogurttia
3 rkl hienonnettua tilliä
2 rkl hienonnettua, tuoretta minttua tai 1 tl kuivattua minttua
suolaa, mustapippuria myllystä
Halutessasi koristeluun:
rouhittuja saksanpähkinöitä, kuivattuja ruusun terälehtiä, (keltaisia) rusinoita
1. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Raasta kurkku ja laita raaste siivilään. Painele ylimääräinen neste pois.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä ne kurkkuraasteen ja jogurtin kanssa. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.
3. Laita jogurtti laakealle tarjoiluvadille. Koristele pähkinöillä, ruusun terälehdillä ja rusinoilla.
Täytetyt taatelit
15 min . helppo . noin 6,50 e
4 pikkuannosta
16 kivetöntä taatelia
200 g vuohenjuustoa
2 tl juoksevaa hunajaa
½ tl kuivattua chiliä myllystä
2 rkl hienonnettua minttua tai muuta yrttiä
4 rkl hienonnettuja pähkinöitä, esimerkiksi pekaaneja tai pistaaseja
1. Työnnä taateleiden sisään pala vuohenjuustoa. Laita tarjoiluvadille.
2. Valuta päälle hieman hunajaa. Rouhi pinnalle chiliä. Viimeistele pähkinöillä ja yrteillä.
Photography: Reetta Pasanen
vinkki!
Kuivattuja ruusun terälehtiä myyvät luontaistuotekaupat.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2