Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT REETTA PASANEN
PUOLUKKAINEN SAARISTOLAISLEIPÄ
4 t . helpohko . noin 6 e
2 leipää
2 dl puolukkasurvosta
1 l piimää tai appelsiinimehua
50 g tuorehiivaa
3 dl siirappia
4 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita (Tuoppi)
3 dl kaura- tai vehnäleseitä
2 tl suolaa
2 tl kuivattua rosmariinia
noin 1 l vehnäjauhoja
Päälle:
2 rkl siirappia
2 rkl vettä
1. Survo puolukat.
2. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
3. Lisää siirappi, ruisjauhot, kaljamaltaat, puolukkasurvos, leseet, suola ja rosmariini. Sekoita puuhaarukalla. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Taikina saa jäädä löysäksi.
4. Kaada taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan (vetoisuus noin 1 l). Kohota vedottomassa paikassa 1,5 tuntia.
5. Paista leipiä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 1 tunti. Laske uunin lämpö 160 asteeseen. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia.
6. Yhdistä siirappi ja vesi. Sivele seosta juuri uunista otetuille leiville. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Kääri leivät folioon ja nosta jääkaappiin. Anna leipien vetäytyä viileässä pari päivää.
Vinkki!
Puolukkainen saaristolaisleipä on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta.
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
FABIAN BJORK
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2