Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT REETTA PASANEN
PUOLUKKAINEN SAARISTOLAISLEIPÄ
4 t . helpohko . noin 6 e
2 leipää
2 dl puolukkasurvosta
1 l piimää tai appelsiinimehua
50 g tuorehiivaa
3 dl siirappia
4 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita (Tuoppi)
3 dl kaura- tai vehnäleseitä
2 tl suolaa
2 tl kuivattua rosmariinia
noin 1 l vehnäjauhoja
Päälle:
2 rkl siirappia
2 rkl vettä
1. Survo puolukat.
2. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
3. Lisää siirappi, ruisjauhot, kaljamaltaat, puolukkasurvos, leseet, suola ja rosmariini. Sekoita puuhaarukalla. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Taikina saa jäädä löysäksi.
4. Kaada taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan (vetoisuus noin 1 l). Kohota vedottomassa paikassa 1,5 tuntia.
5. Paista leipiä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 1 tunti. Laske uunin lämpö 160 asteeseen. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia.
6. Yhdistä siirappi ja vesi. Sivele seosta juuri uunista otetuille leiville. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Kääri leivät folioon ja nosta jääkaappiin. Anna leipien vetäytyä viileässä pari päivää.
Vinkki!
Puolukkainen saaristolaisleipä on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta.
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Viola Minerva Virtamo
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2