Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN

27.9.2022

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

Pieni ja hapokas puolukka on upea raaka-aine. Kesytä puolukka leipomalla se saaris­to­lais­leipään.

PUO­LUK­KAI­NEN SAA­RIS­TO­LAIS­LEI­PÄ

4 t . hel­poh­ko . noin 6 e

2 lei­pää

2 dl puo­luk­ka­sur­vos­ta

1 l pii­mää tai ap­pel­sii­ni­me­hua

50 g tuo­re­hii­vaa

3 dl sii­rap­pia

4 dl ruis­jau­ho­ja

3 dl kal­ja­mal­tai­ta (Tuop­pi)

3 dl kau­ra- tai veh­nä­le­sei­tä

2 tl suo­laa

2 tl kui­vat­tua ros­ma­rii­nia

noin 1 l veh­nä­jau­ho­ja

Pääl­le:

2 rkl sii­rap­pia

2 rkl vet­tä

1. Sur­vo puo­lu­kat.

2. Läm­mi­tä nes­te kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta hii­va nes­tee­seen.

3. Li­sää sii­rap­pi, ruis­jau­hot, kal­ja­mal­taat, puo­luk­ka­sur­vos, le­seet, suo­la ja ros­ma­rii­ni. Se­koi­ta puu­haa­ru­kal­la. Li­sää jouk­koon veh­nä­jau­hot. Se­koi­ta hy­vin. Tai­ki­na saa jää­dä löy­säk­si.

4. Kaa­da tai­ki­na kah­teen suo­ra­kai­teen muo­toi­seen vuo­kaan (ve­toi­suus noin 1 l). Ko­ho­ta ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa 1,5 tun­tia.

5. Pais­ta lei­piä 175-as­tei­sen uu­nin alim­mal­la ta­sol­la 1 tun­ti. Las­ke uu­nin läm­pö 160 as­tee­seen. Jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä 30 mi­nuut­tia.

6. Yh­dis­tä sii­rap­pi ja vesi. Si­ve­le se­os­ta juu­ri uu­nis­ta ote­tuil­le lei­vil­le. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sik­si. Kää­ri lei­vät fo­li­oon ja nos­ta jää­kaap­piin. An­na lei­pien ve­täy­tyä vii­le­äs­sä pari päi­vää.

Vink­ki!

Puo­luk­kai­nen saa­ris­to­lais­lei­pä on par­haim­mil­laan pa­rin päi­vän pääs­tä lei­po­mi­ses­ta.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Lue Myös

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

FABIAN BJORK

Rennot mustikkapullat

Kookoskinuski-kaurapalat

Kookoskinuski-kaurapalat

Martti Järvi

Pellillinen leivoksia kerralla ­- paista pähkinäiset kookoskinuski-kaurapalat!

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2