Artikkeli
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

Pieni ja hapokas puolukka on upea raaka-aine. Kesytä puolukka leipomalla se saaris­to­lais­leipään.

PUO­LUK­KAI­NEN SAA­RIS­TO­LAIS­LEI­PÄ

4 t . hel­poh­ko . noin 6 e

2 lei­pää

2 dl puo­luk­ka­sur­vos­ta

1 l pii­mää tai ap­pel­sii­ni­me­hua

50 g tuo­re­hii­vaa

3 dl sii­rap­pia

4 dl ruis­jau­ho­ja

3 dl kal­ja­mal­tai­ta (Tuop­pi)

3 dl kau­ra- tai veh­nä­le­sei­tä

2 tl suo­laa

2 tl kui­vat­tua ros­ma­rii­nia

noin 1 l veh­nä­jau­ho­ja

Pääl­le:

2 rkl sii­rap­pia

2 rkl vet­tä

1. Sur­vo puo­lu­kat.

2. Läm­mi­tä nes­te kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta hii­va nes­tee­seen.

3. Li­sää sii­rap­pi, ruis­jau­hot, kal­ja­mal­taat, puo­luk­ka­sur­vos, le­seet, suo­la ja ros­ma­rii­ni. Se­koi­ta puu­haa­ru­kal­la. Li­sää jouk­koon veh­nä­jau­hot. Se­koi­ta hy­vin. Tai­ki­na saa jää­dä löy­säk­si.

4. Kaa­da tai­ki­na kah­teen suo­ra­kai­teen muo­toi­seen vuo­kaan (ve­toi­suus noin 1 l). Ko­ho­ta ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa 1,5 tun­tia.

5. Pais­ta lei­piä 175-as­tei­sen uu­nin alim­mal­la ta­sol­la 1 tun­ti. Las­ke uu­nin läm­pö 160 as­tee­seen. Jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä 30 mi­nuut­tia.

6. Yh­dis­tä sii­rap­pi ja vesi. Si­ve­le se­os­ta juu­ri uu­nis­ta ote­tuil­le lei­vil­le. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sik­si. Kää­ri lei­vät fo­li­oon ja nos­ta jää­kaap­piin. An­na lei­pien ve­täy­tyä vii­le­äs­sä pari päi­vää.

Vink­ki!

Puo­luk­kai­nen saa­ris­to­lais­lei­pä on par­haim­mil­laan pa­rin päi­vän pääs­tä lei­po­mi­ses­ta.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ