Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Parsaorzo ja pistaasipesto
25 min . helppo . noin 13 e
4 annosta
500 g vihreää parsaa
350 g orzoa tai muuta kuviopastaa
1 pkt (200 g) fetaa
1 dl raastettua parmesaania
1 annos pistaasipestoa (ohje alla)
Tarjoiluun:
raastettua parmesaania, yrttejä
1. Huuhtaise parsat. Napsauta kovat tyvet pois. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi.
2. Keitä orzo pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia, lisää joukkoon parsat.
3. Tee pistaasipesto vieressä olevan ohjeen mukaan.
4. Valuta pastasta vesi pois. Yhdistä pasta, parsat ja pesto. Sekoita joukkoon murusteltu feta ja parmesaani. Viimeistele halutessasi parmesaanilla ja yrteillä.
Pistaasipesto
5 min . helppo . 4 e
4 annosta
1 valkosipulinkynsi
1 tuuhea ruukku basilikaa
2 rkl kuorittuja, suolattomia pistaasipähkinöitä
1 dl raastettua parmesaania
2 tl sitruunamehua
noin ¾ dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen basilikanlehtien, pistaasin, parmesaanin ja sitruunamehun kanssa. Pyöräytä tahnaksi.
2. Lisää öljy koneen käydessä ohuena nauhana kaataen, kunnes seos on juoksevaa.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Käsittele
vihreä parsa näin
1 Huuhtaise parsat vedellä ja taputtele kuiviksi keittiöpyyhkeellä.
2 Ota parsaa molemmista päistä kiinni. Taita parsaa ja napsauta pois kovat tyvet.
3 Vihreä parsa ei kaipaa kuorimista, ellei parsa ole vanhaa. Tällöin kevyt kuoriminen paljastaa mehevämmän sisuksen.
4 Parsan voi käsitellä monin eri tavoin: keittämällä, höyryttämällä, paistamalla tai grillaamalla. Parsa maistuu mahtavalta myös raakana. Sheivaa eli leikkaa parsasta ohuita viipaleita kuorimaveitsellä ja lisää ne vaikkapa salaattiin.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Viola Minerva Virtamo
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2