Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

22.8.2023

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kesäisen aterian herkullisin kaava lainataan italialaisilta. Ensin kevyt salaatti, sitten pieni
annos pastaa, pääruoaksi mehevää munakoi­so­pais­tosta. Buon appetito!

Par­mi­gi­a­na di me­lan­za­ne

30 min + 55 min . hel­poh­ko . 20 e

4 an­nos­ta

3 isoa tai 4 pien­tä mu­na­koi­soa (yh­teen­sä noin 1,2 kg)

Pais­ta­mi­seen:

olii­vi­öl­jyä

To­maat­ti­kas­ti­ke:

1 iso si­pu­li

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 prk (yh­teen­sä 800 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja, esi­mer­kik­si Mut­ti

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl so­ke­ria

2 tl suo­laa

1 tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

½ tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

Li­säk­si:

4 moz­za­rel­la­pal­loa (à 125 g)

150 g par­me­saa­nia

tuo­rei­ta yrt­te­jä, esi­mer­kik­si ore­ga­noa tai ba­si­li­kaa

Pais­ta­mi­seen: olii­vi­öl­jyä

1. Tee en­sin kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta ne kat­ti­las­sa öl­jys­sä. Li­sää to­maa­tit ja maus­teet. Kie­hau­ta ja vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le. Kei­tä vä­lil­lä se­koi­tel­len noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes kas­ti­ke on mel­ko sa­ke­aa.

2. Vii­pa­loi mu­na­koi­sot noin sen­tin pak­sui­sik­si vii­pa­leik­si. Pais­ta mu­na­koi­sot muu­ta­mas­sa eräs­sä pan­nul­la öl­jys­sä, kun­nes ne saa­vat vä­riä ja peh­me­ne­vät.

3. Vii­pa­loi moz­za­rel­la. Raas­ta par­me­saa­ni.

4. Ko­koa ruo­ka. Lai­ta laa­ke­an uu­ni­vuo­an poh­jal­le kol­ma­so­sa mu­na­koi­so­vii­pa­leis­ta. Lu­si­koi pääl­le kol­ma­so­sa to­maat­ti­kas­tik­kees­ta. Aset­te­le pääl­le kol­man­nes moz­za­rel­la­vii­pa­leis­ta ja ri­pot­te­le pääl­lim­mäi­sek­si kol­man­nes par­me­saa­ni­raas­tees­ta. Tois­ta sa­mal­la ta­val­la kak­si seu­raa­vaa ker­ros­ta.

5. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 45 mi­nuut­tia. Jos pin­ta tum­muu lii­kaa, pei­tä se fo­li­ol­la pais­ta­mi­sen lop­pu­a­jak­si. An­na ruo­an ve­täy­tyä noin 10 mi­nuut­tia fo­li­on al­la. Tar­joa sa­laa­tin kans­sa.

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Ke­säi­nen menu Ita­li­an tyy­liin

AL­KU­PA­LA

In­sa­la­ta di aran­ce eli ap­pel­sii­ni-fen­ko­li­sa­laat­ti

***

VÄ­LI­RUO­KA

Pas­ta con broc­co­lo ar­ri­mi­na­to eli ke­säi­nen pas­ta

***

PÄÄ­RUO­KA

Par­mi­gi­a­na di me­lan­za­ne eli uu­ni­mu­na­koi­so

***

JÄL­KI­RUO­KA

Cas­sa­ta-kak­ku

Lue Myös

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Photography: Reetta Pasanen

Raikas vihreä perunasalaatti käy kaikenlaisen grillattavan seuraksi

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Photography: Reetta Pasanen

Raikas vihreä perunasalaatti käy kaikenlaisen grillattavan seuraksi

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Martti Järvi

Sitruunainen kanatagine kypsyy uunissa

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Voi-bataattipata on intialaisen butter chickenin kasvisversio

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2