Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Parmigiana di melanzane
30 min + 55 min . helpohko . 20 e
4 annosta
3 isoa tai 4 pientä munakoisoa (yhteensä noin 1,2 kg)
Paistamiseen:
oliiviöljyä
Tomaattikastike:
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 prk (yhteensä 800 g) kirsikkatomaatteja, esimerkiksi Mutti
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua chiliä myllystä
Lisäksi:
4 mozzarellapalloa (à 125 g)
150 g parmesaania
tuoreita yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai basilikaa
Paistamiseen: oliiviöljyä
1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kattilassa öljyssä. Lisää tomaatit ja mausteet. Kiehauta ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keitä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes kastike on melko sakeaa.
2. Viipaloi munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista munakoisot muutamassa erässä pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät.
3. Viipaloi mozzarella. Raasta parmesaani.
4. Kokoa ruoka. Laita laakean uunivuoan pohjalle kolmasosa munakoisoviipaleista. Lusikoi päälle kolmasosa tomaattikastikkeesta. Asettele päälle kolmannes mozzarellaviipaleista ja ripottele päällimmäiseksi kolmannes parmesaaniraasteesta. Toista samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla paistamisen loppuajaksi. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia folion alla. Tarjoa salaatin kanssa.
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
Kesäinen menu Italian tyyliin
ALKUPALA
Insalata di arance eli appelsiini-fenkolisalaatti
***
VÄLIRUOKA
Pasta con broccolo arriminato eli kesäinen pasta
***
PÄÄRUOKA
Parmigiana di melanzane eli uunimunakoiso
***
JÄLKIRUOKA
Cassata-kakku
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2