Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Marokkolaiset lohivartaat
20 min + marinoitumiseen 2 t . helppo . noin 19 e
4 annosta
600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä fileen paksuimmasta päästä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 limetin mehu ja kuoriraaste
1 tl korianterinsiemeniä kevyesti murskattuna
1 tl kuivattua chiliä myllystä
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
tuoretta korianteria hienonnettuna, tsatsikia
1. Leikkaa lohi tasakokoisiksi paloiksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä valkosipulit inkiväärin, mausteiden ja öljyn kanssa. Laita lohipalat maustumaan seokseen vähintään 2 tunniksi.
3. Tikuta kalat vartaisiin. Paista grillin parilatasolla 2–3 minuuttia molemmin puolin. Viimeistele korianterilla.
Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
vinkki!
Liota puisia vartaita vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät pala grillissä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ