Artikkeli
Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Marokkolaiset lohivartaat

Marinoi lohi marok­ko­lai­sittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Ma­rok­ko­lai­set lo­hi­var­taat

20 min + ma­ri­noi­tu­mi­seen 2 t . help­po . noin 19 e

4 an­nos­ta

600 g na­ha­ton­ta ja ruo­do­ton­ta lo­hi­fi­lee­tä fi­leen pak­suim­mas­ta pääs­tä

Ma­ri­na­di:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1 li­me­tin mehu ja kuo­ri­raas­te

1 tl ko­ri­an­te­rin­sie­me­niä ke­vy­es­ti murs­kat­tu­na

1 tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

1 tl juus­to­ku­mi­naa

½ tl ka­ne­lia

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

Tar­joi­luun:

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na, tsat­si­kia

1. Leik­kaa lohi ta­sa­ko­koi­sik­si pa­loik­si.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Yh­dis­tä val­ko­si­pu­lit in­ki­vää­rin, maus­tei­den ja öl­jyn kans­sa. Lai­ta lo­hi­pa­lat maus­tu­maan se­ok­seen vä­hin­tään 2 tun­nik­si.

3. Ti­ku­ta ka­lat var­tai­siin. Pais­ta gril­lin pa­ri­la­ta­sol­la 2–3 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin. Vii­meis­te­le ko­ri­an­te­ril­la.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

vink­ki!

Li­o­ta pui­sia var­tai­ta ve­des­sä noin puo­li tun­tia, niin ne ei­vät pala gril­lis­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ