Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Marokkolaiset lohivartaat
20 min + marinoitumiseen 2 t . helppo . noin 19 e
4 annosta
600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä fileen paksuimmasta päästä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 limetin mehu ja kuoriraaste
1 tl korianterinsiemeniä kevyesti murskattuna
1 tl kuivattua chiliä myllystä
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
tuoretta korianteria hienonnettuna, tsatsikia
1. Leikkaa lohi tasakokoisiksi paloiksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä valkosipulit inkiväärin, mausteiden ja öljyn kanssa. Laita lohipalat maustumaan seokseen vähintään 2 tunniksi.
3. Tikuta kalat vartaisiin. Paista grillin parilatasolla 2–3 minuuttia molemmin puolin. Viimeistele korianterilla.
Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
vinkki!
Liota puisia vartaita vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät pala grillissä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2