Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Marokkolaiset lohivartaat
20 min + marinoitumiseen 2 t . helppo . noin 19 e
4 annosta
600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä fileen paksuimmasta päästä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 limetin mehu ja kuoriraaste
1 tl korianterinsiemeniä kevyesti murskattuna
1 tl kuivattua chiliä myllystä
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
tuoretta korianteria hienonnettuna, tsatsikia
1. Leikkaa lohi tasakokoisiksi paloiksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä valkosipulit inkiväärin, mausteiden ja öljyn kanssa. Laita lohipalat maustumaan seokseen vähintään 2 tunniksi.
3. Tikuta kalat vartaisiin. Paista grillin parilatasolla 2–3 minuuttia molemmin puolin. Viimeistele korianterilla.
Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
vinkki!
Liota puisia vartaita vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät pala grillissä.
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2