Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

11.7.2023

Vartaassa kaikki maistuu paremmalta ­– grillaa yakitori- ja gnocchivartaita!

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kaipaatko jotakin kasvisg­ril­lat­tavaa? Kokeile kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Ja­pa­ni­lai­set ya­ki­to­ri-var­taat

30 min . help­po . noin 9,50 e

4 an­nos­ta

600 g broi­le­rin si­sä­fi­lei­tä tai luut­to­mia pais­ti­leik­kei­tä

Kas­ti­ke:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1 dl soi­jaa

1 dl mi­ri­niä

4 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 rkl val­ko­vii­niä tai vet­tä

Tar­joi­luun:

ke­vät­si­pu­lia, chi­liä, see­sa­min­sie­me­niä

1. Tee en­sin kas­ti­ke. Mit­taa kaik­ki ai­neet kat­ti­laan. Kuu­men­na rau­hal­li­ses­ti kie­hu­vak­si. Vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le. Kei­tä noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. Ota kas­tik­kees­ta ⅓ erik­seen va­le­lua var­ten ja sääs­tä lo­put tar­joi­luun.

2. Leik­kaa broi­le­rit ta­sa­ko­koi­sik­si pa­loik­si. Ti­ku­ta var­tai­siin. Si­ve­le var­tail­le kas­ti­ket­ta. Pais­ta kyp­sik­si gril­lis­sä tai pan­nul­la öl­jys­sä. Va­le­le var­tai­ta muu­ta­man ker­ran pais­ta­mi­sen ai­ka­na kas­tik­keel­la.

3. Vii­meis­te­le hie­non­ne­tul­la ke­vät­si­pu­lil­la, chi­lil­lä ja see­sa­min­sie­me­nil­lä. Tar­joa lo­pun kas­tik­keen ja kaa­li­sa­laa­tin kans­sa. Jos ha­lu­at an­nok­ses­ta ruo­kai­sam­man, kei­tä kyy­ti­po­jak­si ja­pa­ni­lais­ta rii­siä.

To­maat­ti-gnoc­c­hi­var­taat

20 min . help­po . noin 8 e

4 an­nos­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 pien­tä pu­na­si­pu­lia

1 pkt (500 g) gnoc­c­he­ja, esi­mer­kik­si Rum­mo

250 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

Tar­joi­luun:

moz­za­rel­laa, raas­tet­tua par­me­saa­nia, pes­toa (it­se teh­tyä tai kau­pan val­mis­pes­toa)

1. Yh­dis­tä öl­jy, suo­la, pip­pu­ri ja kui­vat­tu ore­ga­no kul­hos­sa. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Li­sää ne öl­jyyn gnoc­c­hien ja to­maat­tien kans­sa. Se­koi­ta hy­vin. Ti­ku­ta var­tai­siin.

2. Pais­ta var­tai­ta gril­lis­sä noin 6–8 mi­nuut­tia vä­lil­lä va­ro­vas­ti kään­nel­len. Par­hai­ten pais­ta­mi­nen on­nis­tuu pa­ri­la­ta­sol­la, sil­lä osa gnoc­c­heis­ta saat­taa ir­ro­ta pais­ta­mi­sen ai­ka­na ti­kuis­ta.

3. Tar­joa var­taat moz­za­rel­lan, raas­te­tun par­me­saa­nin ja pes­ton kans­sa.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

vink­ki!

Li­o­ta pui­sia var­tai­ta ve­des­sä noin puo­li tun­tia, niin ne ei­vät pala gril­lis­sä.

Lue Myös

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Arto Vuohelainen

Tee ihana tatti-sipuligalette ja karpa­lo­vii­nie­tikkaa

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Photography: Reetta Pasanen

Perunainen tarte tatin on ruokaisa pannupiiras

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Arto Vuohelainen

Tee ihana tatti-sipuligalette ja karpa­lo­vii­nie­tikkaa

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Photography: Reetta Pasanen

Perunainen tarte tatin on ruokaisa pannupiiras

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Photography: Reetta Pasanen

Raikas vihreä perunasalaatti käy kaikenlaisen grillattavan seuraksi

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2