Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Japanilaiset yakitori-vartaat
30 min . helppo . noin 9,50 e
4 annosta
600 g broilerin sisäfileitä tai luuttomia paistileikkeitä
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
1 dl soijaa
1 dl miriniä
4 rkl fariinisokeria
3 rkl valkoviiniä tai vettä
Tarjoiluun:
kevätsipulia, chiliä, seesaminsiemeniä
1. Tee ensin kastike. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna rauhallisesti kiehuvaksi. Vähennä lämpö keskilämmölle. Keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Ota kastikkeesta ⅓ erikseen valelua varten ja säästä loput tarjoiluun.
2. Leikkaa broilerit tasakokoisiksi paloiksi. Tikuta vartaisiin. Sivele vartaille kastiketta. Paista kypsiksi grillissä tai pannulla öljyssä. Valele vartaita muutaman kerran paistamisen aikana kastikkeella.
3. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoa lopun kastikkeen ja kaalisalaatin kanssa. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, keitä kyytipojaksi japanilaista riisiä.
Tomaatti-gnocchivartaat
20 min . helppo . noin 8 e
4 annosta
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
2 pientä punasipulia
1 pkt (500 g) gnoccheja, esimerkiksi Rummo
250 g kirsikkatomaatteja
Tarjoiluun:
mozzarellaa, raastettua parmesaania, pestoa (itse tehtyä tai kaupan valmispestoa)
1. Yhdistä öljy, suola, pippuri ja kuivattu oregano kulhossa. Kuori ja lohko sipulit. Lisää ne öljyyn gnocchien ja tomaattien kanssa. Sekoita hyvin. Tikuta vartaisiin.
2. Paista vartaita grillissä noin 6–8 minuuttia välillä varovasti käännellen. Parhaiten paistaminen onnistuu parilatasolla, sillä osa gnoccheista saattaa irrota paistamisen aikana tikuista.
3. Tarjoa vartaat mozzarellan, raastetun parmesaanin ja peston kanssa.
Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.
vinkki!
Liota puisia vartaita vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät pala grillissä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2