Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Appelsiini-fenkolisalaatti
15 min . helppo . 6 e
4 annosta
4 appelsiinia
1 fenkoli
2 dl oliiveja
1 dl rukolaa
1 dl mintun- tai korianterinlehtiä
Kastike:
¾ dl sitruunamehua
¾ dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä, babypinaattia
1. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Säästä appelsiineista irtoava mehu kastiketta varten.
2. Leikkaa fenkoli ohuenohuiksi viipaleiksi. Asettele tarjoiluvadille appelsiinien kanssa. Nosta päälle oliivit, rukola ja yrtinlehdet.
3. Yhdistä appelsiinimehuun sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri. Valuta salaatille. Lisää päälle pinaatinlehtiä. Tarjoa heti.
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Kesäinen menu Italian tyyliin
ALKUPALA
Insalata di arance eli appelsiini-fenkolisalaatti
***
VÄLIRUOKA
Pasta con broccolo arriminato eli kesäinen pasta
***
PÄÄRUOKA
Parmigiana di melanzane eli uunimunakoiso
***
JÄLKIRUOKA
Cassata-kakku
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2