UUSIMMAT ARTIKKELIT

Kurpitsainen toscakakku

Tässä on syksyinen kakku vailla vertaa! Mausteinen kakku kuorrutetaan toscakakun tyyliin.

LUE MYÖS

« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 »

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Pasta con broccolo arriminato eli kesäinen pasta Sisiliasta

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Mascarpone-juustokakku tarjoillaan lumoavien punavii­ni­luu­mujen kanssa

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Herukkaiset juusto­kak­kub­rowniet saavat lempeyttä tuorejuustosta ja kirpeyttä punaherukoista

Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.

Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.

Mustikkainen ja valkosuklainen juustokakku syntyy ilman uunia

Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.

Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.

Keihästä tikkuihin herkulliset mansikkavartaat

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marokkolaiset lohivartaat

Paista Margherita-pitsa muurikalla

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Vartaassa kaikki maistuu paremmalta ­– grillaa yakitori- ja gnocchivartaita!

Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.

Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.

Paista kesän rapeimmat muurikkamuikut

Kesän paras ohje! Muurikkaletut suolaisen ja makean täytteen kera

Savukalatäytteen parina kakussa maistuu avokadoista, pakasteherneistä ja majoneesista soseutettu raikas tahna.

Savukalatäytteen parina kakussa maistuu avokadoista, pakasteherneistä ja majoneesista soseutettu raikas tahna.

Savukalalla täytetty voileipäkakku kruunaa juhlan

Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.

Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 »
« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 22 »

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku on juhlapöydän kaunotar

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Simpukkasesongin avaa kampasimpukka-sienipasta

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Syksyinen kyssäkaali-kvinoasalaatti vuohenjuuston kera

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Intialainen kyssäkaalicurry lämmittää

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi ja sitruunainen kyssäkaali

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Tyrni-tuorevispipuuro on luksusaamupala tai välipalaherkku

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 22 »