UUSIMMAT ARTIKKELIT
LUE MYÖS
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.
Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.
Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.
Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.
Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.
Savukalatäytteen parina kakussa maistuu avokadoista, pakasteherneistä ja majoneesista soseutettu raikas tahna.
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Photography: Reetta Pasanen
Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.
Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.
Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.
Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.
Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ