Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Piparkakku-juustokakku
20 min + paistamiseen ja jähmettymiseen 6 t • helpohko • noin 12,5 e
Pohja:
75 g voita
200 g piparkakkuja
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl sitruunamehua
Päälle:
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
(tomusokeria)
1. Sulata voi. Murskaa piparkakut. Yhdistä ne voisulan kanssa. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20–23-senttiseen irtopohjavuokaan. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut aineet.
2. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja munat tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla, piparkakkumausteella ja sitruunamehulla. Kaada seos vuokaan.
3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–65 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on kypsä. Kakun keskiosa saa jäädä hieman tytiseväksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
4. Mausta ranskankerma sitruunamehulla ja halutessasi sokerilla. Levitä kakulle.
5. Tarjoile kakku marjojen tai raikkaan marja- tai hedelmäkastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2