Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Piparkakku-juustokakku on joulun maukas ja helppo hitti

Amerikkalaisen runsas, uunissa paistettava juustokakku tehdään jouluna pipar­kak­ku­pohjaan. Juustokakku maistuu parhaalta hedelmäisen tai marjaisen kastikkeen tai raikkaiden marjojen kera tarjottuna.

Pi­par­kak­ku-juus­to­kak­ku

20 min + pais­ta­mi­seen ja jäh­met­ty­mi­seen 6 t • hel­poh­ko • noin 12,5 e

Poh­ja:

75 g voi­ta

200 g pi­par­kak­ku­ja

Täy­te:

600 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (Phi­la­delp­hia)

1 ½ dl so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

Pääl­le:

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

(to­mu­so­ke­ria)

1. Su­la­ta voi. Murs­kaa pi­par­ka­kut. Yh­dis­tä ne voi­su­lan kans­sa. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri hal­kai­si­jal­taan 20–23-sent­ti­seen ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Pai­ne­le pi­par­kak­ku­se­os vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Lai­ta jää­kaap­piin sik­si ai­kaa, kun val­mis­te­let muut ai­neet.

2. Val­mis­ta täy­te. Vat­kaa tuo­re­juus­to, so­ke­ri ja mu­nat ta­sai­sek­si. Maus­ta va­nil­ja­so­ke­ril­la, pi­par­kak­ku­maus­teel­la ja sit­ruu­na­me­hul­la. Kaa­da seos vuo­kaan.

3. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la 50–65 mi­nuut­tia tai sii­hen as­ti, kun­nes kak­ku on kyp­sä. Ka­kun kes­ki­o­sa saa jää­dä hie­man ty­ti­se­väk­si. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään nel­jäk­si tun­nik­si.

4. Maus­ta rans­kan­ker­ma sit­ruu­na­me­hul­la ja ha­lu­tes­sa­si so­ke­ril­la. Le­vi­tä ka­kul­le.

5. Tar­joi­le kak­ku mar­jo­jen tai raik­kaan mar­ja- tai he­del­mä­kas­tik­keen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ