Artikkeli
Kookoskinuski-kaurapalat

Kookoskinuski-kaurapalat

Martti Järvi

Suvi Rüster

Pellillinen leivoksia kerralla ­- paista pähkinäiset kookoskinuski-kaurapalat!

Rapeita kauralastuja muistuttava pohja ja kookoskermasta keitetty kinuski tekevät näistä herkkuneliöstä taivaallisen makuisia. Kookoskerman voi halutessaan vaihtaa tavalliseen vispikermaan. Anna leivosten jähmettyä viileässä ennen paloiksi leikkaamista.

Koo­kos­ki­nus­ki-kau­ra­pa­lat

30 mi­nuut­tia + te­key­ty­mi­nen 1 tun­ti . help­po . 8 e

25 kpl

4 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

2 dl so­ke­ria

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 tl lei­vin­jau­het­ta

100 g su­la­tet­tua voi­ta

3 rkl sii­rap­pia

Kuor­ru­tus:

2 dl koo­kos­ker­maa

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

Pin­nal­le:

1 dl päh­ki­nöi­tä

1 dl koo­kos­las­tu­ja

.

1. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää su­la­tet­tu voi ja sii­rap­pi, se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­vuo­kaan (20 x 30 cm). Lu­si­koi tai­ki­na vuo­kaan ja ta­soi­ta pin­ta.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes poh­ja on kau­niin rus­kea. An­na jääh­tyä.

5. Mit­taa pin­noi­tet­tuun kat­ti­laan koo­kos­ker­ma ja fa­rii­ni­so­ke­ri. Kuu­men­na ja kei­tä kes­ki­läm­möl­lä se­koi­tel­len noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes ki­nus­ki on pak­suh­koa. Le­vi­tä ki­nus­ki jääh­ty­neen poh­jan pääl­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin var­tik­si.

6. Rou­hi päh­ki­nät. Li­sää lei­vos­ten pääl­le koo­kos­las­tu­ja ja rou­hit­tua päh­ki­nää. An­na jäh­met­tyä vie­lä vä­hin­tään tun­nin ver­ran. Leik­kaa jääh­ty­nees­tä poh­jas­ta ne­li­ö­mäi­siä lei­vok­sia.

Kookoskinuski-kaurapalat

Kookoskinuski-kaurapalat

Martti Järvi

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ