UUSIMMAT ARTIKKELIT

Pidä taikinaa jääkapissa tunnin verran ennen paistamista, niin leivonnainen jää keskeltä toivotun valuvaksi.

Pidä taikinaa jääkapissa tunnin verran ennen paistamista, niin leivonnainen jää keskeltä toivotun valuvaksi.

Suklaafondantti menee jääkaapin kautta uuniin

Suklaafondantin valmistus on luultua helpompaa. Tärkeintä on valita leivokseen laadukas ja hyvänmakuinen suklaa ja vatkata muna-sokerivaahto tarpeeksi kuohkeaksi.

LUE MYÖS

« 1 ... 8 9 10 11

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Grillaa rapsakat kesäkur­pit­sa­hal­lou­mi­pihvit

Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.

Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.

Paahda padron-grillipaprikoita naposteluun tai alkuruuaksi

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Minttumarinoidut peruna-halloumivartaat tuovat Kyproksen grilli-iltaan

Photography: Reetta Pasanen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Photography: Reetta Pasanen

Gluteenittomat marjamururuudut

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Mehevät kuningatarpullat

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Mansikkainen masariinitorttu

Mansikkainen masariinitorttu

Photography: Reetta Pasanen

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Reetta Pasanen

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Martti Järvi

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

« 1 ... 8 9 10 11
« 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 22 »

Photography: Reetta Pasanen

Kakku kuin aurinko! Pienet voikukannuput sopivat myös kakkutaikinaan

Tuore fenkolisalaatti saa oman veriappelsiinivinegretin.

Tuore fenkolisalaatti saa oman veriappelsiinivinegretin.

Martti Järvi

Fenkolia ja veriap­pel­sii­ni­vi­neg­rettiä salaattipöytään

Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.

Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.

Uunipaahdetut chorizo-fenkolit alkuruokapöytään tai pikku iltapalaksi

Fenkolin voimakas aniksen maku kesyyntyy valkoviinistä ja sitruunasta kirpeän hapokkaassa voikastikkeessa. Kastike on paranneltu versio klassisesta ranskalaisesta sole meunièrestä. Jos salaattifenkolissa on hapsuja varsien päässä, silppua ne lopuksi ruoan päälle.

Fenkolin voimakas aniksen maku kesyyntyy valkoviinistä ja sitruunasta kirpeän hapokkaassa voikastikkeessa. Kastike on paranneltu versio klassisesta ranskalaisesta sole meunièrestä. Jos salaattifenkolissa on hapsuja varsien päässä, silppua ne lopuksi ruoan päälle.

Kesäinen kuha pannulle ja helläksi kypsennettyä fenkolia höysteeksi

Raikas fenkoli sopii vuohen­juus­to­pii­rakkaan

UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.

UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.

Uunijäätelö ihastuttaa rapean, pehmeän, kylmän ja kuuman yhdistelmällä

Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.

Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.

Sitruunainen jogurttipiiras valmistuu ilman uunia

Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita,  esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.

Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.

Yrttinen ja mehevä karitsarulla kreik­ka­lai­sittain

Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.

Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.

Keväisen vihreä orzotto kreik­ka­lai­sittain

« 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 22 »
Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje