Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Lohichowder
6 annosta pikkuruokana, 4 annosta pääruokana
2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
1 lehtisellerin varsi
1 fenkoli
8–12 uuden sadon keskikokoista perunaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
8 dl kasvislientä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
muutama kierros mustapippuria myllystä, (suolaa)
400 g lämminsavulohta
muutama oksa tilliä
1. Huuhtaise ja viipaloi kesäsipulit. Laita vihreät osat sivuun tarjoilua varten. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi selleri ja fenkoli. Kuori perunat ja leikkaa ne pienehköiksi paloiksi.
2. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää selleri, perunat ja tomaattipyree. Jatka paistamista hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna keiton porista noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
3. Lisää sipulinvarret ja kerma. Anna keiton kiehahtaa. Rouhi joukkoon mustapippuria. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Leikkaa savukala nahattomiin annospaloihin tai irrota pienemmiksi paloiksi. Laita kalapalat keittolautasten pohjalle. Annostele päälle keittoa. Koristele tillillä.
Vinkki: Lisää halutessasi keittoon enemmän kasviksia, kuten litteitä herneenpalkoja, kukkakaalia tai maissia.
Valmistusaika: 15 min + kypsennykseen 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 13 e
Fabian Björk
Hanna Linnakko
Fabian Björk
Hanna Linnakko
Fabian Björk
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2