Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen

22.7.2019

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

Lohichowder saa makunsa lämmin­sa­vu­lo­hesta, kermasta ja tomaattipyreestä. Chowder toimii sekä alku- että pääruokana.

Lo­hic­how­der

6 an­nos­ta pik­ku­ruo­ka­na, 4 an­nos­ta pää­ruo­ka­na

2 ke­sä­si­pu­lia var­si­neen

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 leh­ti­sel­le­rin var­si

1 fen­ko­li

8–12 uu­den sa­don kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

8 dl kas­vis­lien­tä

2 dl ruo­ka- tai kuo­hu­ker­maa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä, (suo­laa)

400 g läm­min­sa­vu­loh­ta

muu­ta­ma ok­sa til­liä

1. Huuh­tai­se ja vii­pa­loi ke­sä­si­pu­lit. Lai­ta vih­re­ät osat si­vuun tar­joi­lua var­ten. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Vii­pa­loi sel­le­ri ja fen­ko­li. Kuo­ri pe­ru­nat ja leik­kaa ne pie­neh­köik­si pa­loik­si.

2. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta kat­ti­las­sa öl­jys­sä kes­ki­läm­möl­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää sel­le­ri, pe­ru­nat ja to­maat­ti­py­ree. Jat­ka pais­ta­mis­ta het­ki. Kaa­da jouk­koon kas­vis­lie­mi ja an­na kei­ton po­ris­ta noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes pe­ru­nat ovat kyp­siä.

3. Li­sää si­pu­lin­var­ret ja ker­ma. An­na kei­ton kie­hah­taa. Rou­hi jouk­koon mus­ta­pip­pu­ria. Mais­ta keit­toa ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

4. Leik­kaa sa­vu­ka­la na­hat­to­miin an­nos­pa­loi­hin tai ir­ro­ta pie­nem­mik­si pa­loik­si. Lai­ta ka­la­pa­lat keit­to­lau­tas­ten poh­jal­le. An­nos­te­le pääl­le keit­toa. Ko­ris­te­le til­lil­lä.

Vink­ki: Li­sää ha­lu­tes­sa­si keit­toon enem­män kas­vik­sia, ku­ten lit­tei­tä her­neen­pal­ko­ja, kuk­ka­kaa­lia tai mais­sia.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + kyp­sen­nyk­seen 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 13 e

Fabian Björk

Lue Myös

Pistaa­si­kier­re­pulla on vastustamattoman hyvää

fabian björk

Männynneulasilla marinoidut karitsavartaat kypsyvät grillissä

Suklaa­ma­ren­ki­kakku kruunaa aterian tai kahvipöydän

Pistaa­si­kier­re­pulla on vastustamattoman hyvää

fabian björk

Männynneulasilla marinoidut karitsavartaat kypsyvät grillissä

Suklaa­ma­ren­ki­kakku kruunaa aterian tai kahvipöydän

Leivo pulla kakun muotoon: Amerikkalaiset kaneli-suklaakierteet

Leivo suklaisen mehevät kirsik­ka­mok­ka­palat

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2