Artikkeli

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen

Mansikka-moscato on jäätelö aikuiseen makuun

Makeahko ja kupliva Moscato d’Asti rakastaa mansikoita. Tässä ohjeessa pariskunta yhdistyy hieman hileiseen jäätelöön, joka valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta.

Man­sik­ka-mos­ca­to­jää­te­lö

noin 12 pal­loa

0,33 l kuo­hu­ker­maa

1 prk (397 g) kon­den­soi­tua mai­toa

1 dl Mos­ca­to d’As­ti -vii­niä

250 g man­si­koi­ta

1. Vat­kaa ker­ma ja kon­den­soi­tu mai­to vaah­dok­si. Se­koi­ta vii­ni jouk­koon.

2. Kaa­da seos pak­ka­sen­kes­tä­vään as­ti­aan. So­seu­ta mar­jat ja lu­si­koi seos ren­nos­ti as­ti­aan si­ten, et­tä jää­te­lö­mas­saan tu­lee rai­to­ja. Pei­tä kel­mul­la.

3. Pa­kas­ta noin 4 tun­tia. Jää­te­lö on par­haim­mil­laan juu­ri ja juu­ri jää­ty­nee­nä. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si en­nen tar­joi­lua man­si­koil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + pa­kas­tu­mi­seen 4 t

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 13 e

Fabian Björk