Artikkeli

Tyy­li ja oh­je Suvi Rüsterk­Ku­va Mart­ti Jär­vi

Rapeat maa-artisokkasipsit saavat makua tryffeliöljystä

Paista maa-artisokasta uunissa rapeita sipsejä. Tarjoa niitä snackseina tai krutonkien tapaan sosekeiton päällä tai salaatissa. Muista vahtia sipsejä uunissa, sillä ne palavat helposti.

Maa-ar­ti­sok­ka­sip­sit

3–4 an­nos­ta

250 g maa-ar­ti­sok­kia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl tryf­fe­li­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

1. Pese maa-ar­ti­so­kat huo­lel­li­ses­ti. Leik­kaa mah­dol­li­sim­man ohuik­si las­tuik­si esi­mer­kik­si man­do­lii­ni­leik­ku­ril­la. Le­vi­tä las­tut uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la maa-ar­ti­sok­kien pin­ta kui­vak­si. Li­sää maa-ar­ti­sok­kien se­kaan olii­vi­öl­jyä ja tryf­fe­li­öl­jyä. Se­koi­ta kä­sin hy­vin se­kai­sin, ja le­vi­tä uu­del­leen pel­lil­le niin, et­tä maa-ar­ti­sok­ka­las­tut ovat mah­dol­li­sim­man vä­hän pääl­lek­käin.

2. Paah­da 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 8–10 mi­nuut­tia, kun­nes las­tut ovat hie­man rus­kis­tu­nei­ta ja reu­noil­ta ra­pei­ta. Kään­nä las­tut pais­tin­las­tal­la ym­pä­ri, ja pais­ta vie­lä noin 5 mi­nuut­tia. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 4 e