Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Tyy­li ja oh­je Suvi Rüsterk­Ku­va Mart­ti Jär­vi

14.11.2019

Rapeat maa-artisokkasipsit saavat makua tryffeliöljystä

Paista maa-artisokasta uunissa rapeita sipsejä. Tarjoa niitä snackseina tai krutonkien tapaan sosekeiton päällä tai salaatissa. Muista vahtia sipsejä uunissa, sillä ne palavat helposti.

Maa-ar­ti­sok­ka­sip­sit

3–4 an­nos­ta

250 g maa-ar­ti­sok­kia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl tryf­fe­li­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

1. Pese maa-ar­ti­so­kat huo­lel­li­ses­ti. Leik­kaa mah­dol­li­sim­man ohuik­si las­tuik­si esi­mer­kik­si man­do­lii­ni­leik­ku­ril­la. Le­vi­tä las­tut uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la maa-ar­ti­sok­kien pin­ta kui­vak­si. Li­sää maa-ar­ti­sok­kien se­kaan olii­vi­öl­jyä ja tryf­fe­li­öl­jyä. Se­koi­ta kä­sin hy­vin se­kai­sin, ja le­vi­tä uu­del­leen pel­lil­le niin, et­tä maa-ar­ti­sok­ka­las­tut ovat mah­dol­li­sim­man vä­hän pääl­lek­käin.

2. Paah­da 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 8–10 mi­nuut­tia, kun­nes las­tut ovat hie­man rus­kis­tu­nei­ta ja reu­noil­ta ra­pei­ta. Kään­nä las­tut pais­tin­las­tal­la ym­pä­ri, ja pais­ta vie­lä noin 5 mi­nuut­tia. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 4 e

Lue Myös

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Sekoita raikas mansikka-basilikadrinkki

Gluteeniton kookos-valko­suk­laa­pii­rakka ja mansikoita

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Sekoita raikas mansikka-basilikadrinkki

Gluteeniton kookos-valko­suk­laa­pii­rakka ja mansikoita

FABIAN BJORK

Tyrnirahka on raikas aterian päätös

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ihana piparipannacotta huipentaa juhla-aterian

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja ripauksen calvadosta mausteeksi

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja ripauksen calvadosta mausteeksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.