Tyyli ja ohje Suvi RüsterkKuva Martti Järvi
Maa-artisokkasipsit
3–4 annosta
250 g maa-artisokkia
1 rkl oliiviöljyä
2 tl tryffeliöljyä
sormisuolaa
1. Pese maa-artisokat huolellisesti. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla. Levitä lastut uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele talouspaperilla maa-artisokkien pinta kuivaksi. Lisää maa-artisokkien sekaan oliiviöljyä ja tryffeliöljyä. Sekoita käsin hyvin sekaisin, ja levitä uudelleen pellille niin, että maa-artisokkalastut ovat mahdollisimman vähän päällekkäin.
2. Paahda 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneita ja reunoilta rapeita. Käännä lastut paistinlastalla ympäri, ja paista vielä noin 5 minuuttia. Ripottele päälle sormisuolaa.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 4 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ