Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen

13.8.2019

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Victoria sponge eli yhden kerroksen kakku on napakymppi kaikkiin herkkuhetkiin – ainakin jos englantilaisilta kysytään. Tässä kakussa on sisällä hilloa, marjoja ja mascar­po­ne­vaahtoa.

Man­sik­kai­nen vic­to­ria spon­ge

12 pa­laa

Tai­ki­na:

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

Kos­tu­tus:

¾ dl ap­pel­sii­ni­me­hua

Vä­liin:

1 prk (250 g) mas­car­po­nea

(2 rkl kuo­hu­ker­maa)

2 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

6 rkl mar­ja­hil­loa

noin 4 dl va­del­mia, vii­pa­loi­tu­ja man­si­koi­ta tai mus­ti­koi­ta

Pääl­le:

to­mu­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­rit. Vat­kaa jouk­koon mu­nat yk­si­tel­len. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he. Li­sää ne mui­den ai­nei­den jouk­koon ap­pel­sii­nin­kuo­ren kans­sa. Kaa­da tai­ki­na ir­to­poh­ja­vuo­kaan (Ø noin 22 cm). Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 50 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on ti­kul­la tes­tat­ta­es­sa kyp­sä.

2. An­na ka­kun jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Leik­kaa kak­ku kah­tia. Kos­tu­ta ke­vy­es­ti me­hul­la.

3. Vat­kaa mas­car­po­ne vaah­dok­si. Voit ha­lu­tes­sa­si li­sä­tä kuo­hu­ker­maa, se te­kee se­ok­ses­ta il­ma­vam­paa. Maus­ta vaah­te­ra­sii­ra­pil­la.

4. Le­vi­tä kak­ku­poh­jal­le hil­loa. Nos­ta pääl­le mar­jo­ja. Pur­so­ta tai le­vi­tä mas­car­po­ne­vaah­toa. Nos­ta toi­nen levy kan­nek­si. Sii­vi­löi pääl­le hie­man to­mu­so­ke­ria.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 min + 1,5 t pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 19 e

Lue Myös

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

Hanna Linnakko

Pide on turkkilainen pizza

Hanna Linnakko

Täytetyt uunimunakoisot

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2