Sanna Kekäläinen
Mansikkainen victoria sponge
12 palaa
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl raastettua appelsiininkuorta
Kostutus:
¾ dl appelsiinimehua
Väliin:
1 prk (250 g) mascarponea
(2 rkl kuohukermaa)
2 rkl vaahterasiirappia
6 rkl marjahilloa
noin 4 dl vadelmia, viipaloituja mansikoita tai mustikoita
Päälle:
tomusokeria
1. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne muiden aineiden joukkoon appelsiininkuoren kanssa. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä.
2. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa kakku kahtia. Kostuta kevyesti mehulla.
3. Vatkaa mascarpone vaahdoksi. Voit halutessasi lisätä kuohukermaa, se tekee seoksesta ilmavampaa. Mausta vaahterasiirapilla.
4. Levitä kakkupohjalle hilloa. Nosta päälle marjoja. Pursota tai levitä mascarponevaahtoa. Nosta toinen levy kanneksi. Siivilöi päälle hieman tomusokeria.
Valmistusaika: 40 min + 1,5 t paistamiseen ja jäähtymiseen
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 19 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ