Fabian Björk
Ruokaohjeet ja tyyli Sanna Kekäläinen
Maalaisperunasalaatti
4 annosta
4 pientä porkkanaa
1 pkt (170 g) pekonia
8 retiisiä
8–12 keitettyä uuden sadon perunaa
8 dl rapeaa salaattia
2 dl parmesaanilastuja
Sinappikastike:
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä
1. Tee kastike tarjoiluastian pohjalle. Sekoita etikka, sinappi, hunaja ja mausteet. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Raaputa porkkanat puhtaiksi. Grillaa tai keitä napakan kypsiksi.
3. Paista pekoni ja laita talouspaperille valumaan,
4. Viipaloi retiisit. Puolita tai lohko perunat. Huuhtele salaatti. Laita se tarjoilukulhoon. Lisää kasvikset. Sekoita hyvin.
5. Viimeistele nostamalla päälle pekoni ja juustolastut.
Vinkki: Lisää salaattiin pehmeiksi keitettyjä munia.
Valmistusaika: 35 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 12,50 e
Fabian Björk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2