Artikkeli

Fabian Björk

Ruo­ka­oh­jeet ja tyy­li San­na Ke­kä­läi­nen

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Uuden sadon perunat, pekoni ja parmesaani tekevät maalais­pe­ru­na­sa­laa­tista ruokaisan. Lisää halutessasi vielä pehmeiksi keitettyjä kananmunia.

Maa­lais­pe­ru­na­sa­laat­ti

4 an­nos­ta

4 pien­tä pork­ka­naa

1 pkt (170 g) pe­ko­nia

8 re­tii­siä

8–12 kei­tet­tyä uu­den sa­don pe­ru­naa

8 dl ra­pe­aa sa­laat­tia

2 dl par­me­saa­ni­las­tu­ja

Si­nap­pi­kas­ti­ke:

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 rkl kar­ke­aa di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

4 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Tee kas­ti­ke tar­joi­lu­as­ti­an poh­jal­le. Se­koi­ta etik­ka, si­nap­pi, hu­na­ja ja maus­teet. Li­sää öl­jy ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

2. Raa­pu­ta pork­ka­nat puh­taik­si. Gril­laa tai kei­tä na­pa­kan kyp­sik­si.

3. Pais­ta pe­ko­ni ja lai­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan,

4. Vii­pa­loi re­tii­sit. Puo­li­ta tai loh­ko pe­ru­nat. Huuh­te­le sa­laat­ti. Lai­ta se tar­joi­lu­kul­hoon. Li­sää kas­vik­set. Se­koi­ta hy­vin.

5. Vii­meis­te­le nos­ta­mal­la pääl­le pe­ko­ni ja juus­to­las­tut.

Vink­ki: Li­sää sa­laat­tiin peh­meik­si kei­tet­ty­jä mu­nia.

Val­mis­tu­sai­ka: 35 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 12,50 e

Fabian Björk