Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

San­na Ke­kä­läi­nen

17.12.2019

Suklainen joulutiramisu on juhlapöydän kruunu

Tiramisu on tuttu herkku, mutta joulun kunniaksi se maustetaan suklaalla ja piparmintulla.

Suk­lai­nen jou­lu­ti­ra­mi­su

8–10 an­nos­ta

Poh­ja:

4 ka­nan­mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl pe­ru­na­jau­ho­ja

½ dl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

Täy­te:

300 g tum­maa tai mai­to­suk­laa­ta

¾ dl kuo­hu­ker­maa

2 purk­kia (yht. 500 g) mas­car­po­nea

1–3 rkl so­ke­ria

½ tl pi­par­mint­tu­a­ro­mia tai maun mu­kaan

2 dl vah­vaa, kyl­mää kah­via

Pääl­le:

pi­par­mint­tu­kark­ke­ja

1. Tee en­sin kak­ku­poh­ja. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri huo­lel­li­ses­ti se­kai­sin. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja kään­te­le ne tai­ki­naan haa­ruk­ka­vat­kai­mel­la. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 5–7 mi­nuut­tia tai kun­nes poh­ja on kyp­sä. Ku­moa poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­le, jon­ka pääl­le on ri­po­tel­tu so­ke­ria. Ir­ro­ta pais­to­pa­pe­ri. An­na poh­jan jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

2. Rou­hi suk­laa ja lai­ta se kul­hoon. Kuu­men­na ker­ma ja kaa­da suk­laan pääl­le. An­na seis­tä mi­nuut­ti. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

3. Li­sää suk­laa­se­ok­seen mas­car­po­ne ja pi­par­mint­tu-
aro­mi. Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la kuoh­ke­ak­si. Ota puo­let se­ok­ses­ta si­vuun.

4. Leik­kaa kak­ku­le­vys­tä sui­ka­lei­ta tar­joi­lu­as­ti­aan. Kos­tu­ta kah­vil­la. Le­vi­tä pääl­le suk­laa­mas­car­po­nea. Lai­ta pääl­le kah­vil­la kos­tu­tet­tu­ja kak­ku­sui­ka­lei­ta. Pur­so­ta tai le­vi­tä pääl­le lop­pu mas­car­po­ne­se­os. Lai­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si.

5. Ri­pot­te­le pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua rou­hit­tu­ja pi­par­mint­tu­kark­ke­ja.
Vink­ki! Tämä on tai­vaal­lis­ta, mut­ta tosi ma­ke­aa. Li­säk­si tai­ki­nas­ta jää reu­na­pa­lo­ja, jot­ka voi hyö­dyn­tää pap­pi­lan hä­tä­va­raan tai trif­leen.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min + 45 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 12,5 e

FABIAN BJORK

Lue Myös

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Grillatut muikut aasialaisittain

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2