FABIAN BJORK
Ohje ja tyyli Sanna Kekäläinen kuva Fabian Björk
Broileripulla-kurpitsalasagne
6 annosta
150 g juustoraastetta
400 g ranskankermaa
2 prk (yht. 800 g) valmista tomaattipastakastiketta
20 kpl broileripullia (ks. ohje alla)
4 dl paahdettuja myskikurpitsakuutioita (ks. ohje alla)
9–12 lasagnelevyä
Päälle:
125 g mozzarellaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
1. Ota hieman juustoraastetta erikseen päällystä varten. Yhdistä loppu ranskankerma ja juustoraaste. Kokoa lasagne vuokaan kerroksittain. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja ranskankermaa. Nosta päälle lasagnelevyjä, broileripullia ja kurpitsaa. Tee samalla tavalla muutama kerros. Lusikoi päällimmäiseksi ranskankermaa. Laita pinnalle loput juustoraasteesta, broileripullia ja viipaloitua mozzarellaa.
2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketin kyljestä. Anna lasagnen tasaantua folion alla noin 5 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Valmistusaika: 15 min + paistamiseen 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 11 e
Broileripullat
noin 20 kpl
400 g broilerin jauhelihaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
1 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele pienehköiksi, littanoiksi pulliksi.
2. Paista öljyssä pannulla kypsiksi (noin 5 min) tai 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Valmistusaika:15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 6 e
Paahdettu myskikurpitsa
1 pieni myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
muutama kierros musta-
pippuria ja kuivattua chiliä myllystä
Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 3 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ