FABIAN BJORK
Ohje ja tyyli Sanna Kekäläinen kuva Fabian Björk
Broileripulla-kurpitsalasagne
6 annosta
150 g juustoraastetta
400 g ranskankermaa
2 prk (yht. 800 g) valmista tomaattipastakastiketta
20 kpl broileripullia (ks. ohje alla)
4 dl paahdettuja myskikurpitsakuutioita (ks. ohje alla)
9–12 lasagnelevyä
Päälle:
125 g mozzarellaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
1. Ota hieman juustoraastetta erikseen päällystä varten. Yhdistä loppu ranskankerma ja juustoraaste. Kokoa lasagne vuokaan kerroksittain. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja ranskankermaa. Nosta päälle lasagnelevyjä, broileripullia ja kurpitsaa. Tee samalla tavalla muutama kerros. Lusikoi päällimmäiseksi ranskankermaa. Laita pinnalle loput juustoraasteesta, broileripullia ja viipaloitua mozzarellaa.
2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketin kyljestä. Anna lasagnen tasaantua folion alla noin 5 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Valmistusaika: 15 min + paistamiseen 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 11 e
Broileripullat
noin 20 kpl
400 g broilerin jauhelihaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
1 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele pienehköiksi, littanoiksi pulliksi.
2. Paista öljyssä pannulla kypsiksi (noin 5 min) tai 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Valmistusaika:15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 6 e
Paahdettu myskikurpitsa
1 pieni myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
muutama kierros musta-
pippuria ja kuivattua chiliä myllystä
Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 3 e
FABIAN BJORK
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
Fabian Björk
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2