Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­je ja tyy­li San­na Ke­kä­läi­nen kuva Fa­bi­an Björk

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

Pyöritä broilerin jauhelihasta mehevät pullat kurpit­sa­la­sagneen.

Broi­le­ri­pul­la-kur­pit­sa­la­sag­ne

6 an­nos­ta

150 g juus­to­raas­tet­ta

400 g rans­kan­ker­maa

2 prk (yht. 800 g) val­mis­ta to­maat­ti­pas­ta­kas­ti­ket­ta

20 kpl broi­le­ri­pul­lia (ks. oh­je al­la)

4 dl paah­det­tu­ja mys­ki­kur­pit­sa­kuu­ti­oi­ta (ks. oh­je al­la)

9–12 la­sag­ne­le­vyä

Pääl­le:

125 g moz­za­rel­laa

200 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1. Ota hie­man juus­to­raas­tet­ta erik­seen pääl­lys­tä var­ten. Yh­dis­tä lop­pu rans­kan­ker­ma ja juus­to­raas­te. Ko­koa la­sag­ne vuo­kaan ker­rok­sit­tain. Lai­ta poh­jal­le to­maat­ti­kas­ti­ket­ta ja rans­kan­ker­maa. Nos­ta pääl­le la­sag­ne­le­vy­jä, broi­le­ri­pul­lia ja kur­pit­saa. Tee sa­mal­la ta­val­la muu­ta­ma ker­ros. Lu­si­koi pääl­lim­mäi­sek­si rans­kan­ker­maa. Lai­ta pin­nal­le lo­put juus­to­raas­tees­ta, broi­le­ri­pul­lia ja vii­pa­loi­tua moz­za­rel­laa.

2. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia. Kat­so tark­ka kyp­sen­ny­sai­ka la­sag­ne­le­vy­pa­ke­tin kyl­jes­tä. An­na la­sag­nen ta­saan­tua fo­li­on al­la noin 5 mi­nuut­tia. Vii­meis­te­le ba­si­li­kal­la. Tar­joa vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + pais­ta­mi­seen 30 min
Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 11 e

Broi­le­ri­pul­lat

noin 20 kpl

400 g broi­le­rin jau­he­li­haa

1 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

1 ka­nan­mu­na

1 tl piz­za­maus­tet­ta

1 tl suo­laa

2 rkl ryp­si­öl­jyä

1. Se­koi­ta kaik­ki ai­neet ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pyö­rit­te­le pie­neh­köik­si, lit­ta­noik­si pul­lik­si.

2. Pais­ta öl­jys­sä pan­nul­la kyp­sik­si (noin 5 min) tai 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 12 mi­nuut­tia.

Val­mis­tu­sai­ka:15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 6 e

Paah­det­tu mys­ki­kur­pit­sa

1 pie­ni mys­ki­kur­pit­sa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

½ tl suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta-
pip­pu­ria ja kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

Leik­kaa kur­pit­sa pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Le­vi­tä ne lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pirs­kot­te­le pääl­le öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja chi­lil­lä. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 3 e

FABIAN BJORK