FABIAN BJORK
Tyyli ja ohje Sanna Kekäläinen
Uunilihapullat tomaattikastikkeessa
4 annosta
Lihapullat:
¾ dl pankojauhoja
1 dl ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g pihvikarjan paistijauhelihaa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria ja chiliä myllystä
1 dl raastettua parmesaania
Tomaattikastike:
500 g paseerattua tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl sokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, juusto ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia pullia.
4. Paista pullien pintaan kaunis väri voi-öljyseoksessa.
5. Laita pullat uunivuokaan.
6. Sekoita paseerattuun tomaattiin öljy ja mausteet. Laita seos vuokaan.
7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Pyörittele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
8. Viimeistele yrteillä ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan tai riisin kanssa.
Vinkki: Tuunaa pullia ja lisää joukkoon kaprista, oliivia tai aurinkokuivattua tomaattia.
Valmistusaika: 20 min + 25 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 10 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ