Artikkeli

FABIAN BJORK

Tyy­li ja oh­je San­na Ke­kä­läi­nen

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Kypsennä lihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa uunissa, jolloin ne mehevöittävät itsensä tomaatin maulla.

Uu­ni­li­ha­pul­lat to­maat­ti­kas­tik­kees­sa

4 an­nos­ta

Li­ha­pul­lat:

¾ dl pan­ko­jau­ho­ja

1 dl ruo­ka­ker­maa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

500 g pih­vi­kar­jan pais­ti­jau­he­li­haa

1 dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 tl suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria ja chi­liä myl­lys­tä

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

To­maat­ti­kas­ti­ke:

500 g pa­see­rat­tua to­maat­tia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl sor­mi­suo­laa

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

½ tl so­ke­ria

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

voi-öl­jy­se­os­ta

1. Mit­taa pan­ko­jau­hot ja ker­ma kul­hoon. Se­koi­ta ja an­na tur­vo­ta noin 5 mi­nuut­tia.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Kyp­sen­nä se ha­lu­tes­sa­si pan­nul­la öl­jy­til­kas­sa.

3. Lai­ta val­ko­si­pu­li, jau­he­li­ha, yr­tit, juus­to ja maus­teet kul­hoon. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pyö­rit­te­le ta­sa­ko­koi­sia pul­lia.

4. Pais­ta pul­lien pin­taan kau­nis väri voi-öl­jy­se­ok­ses­sa.

5. Lai­ta pul­lat uu­ni­vuo­kaan.

6. Se­koi­ta pa­see­rat­tuun to­maat­tiin öl­jy ja maus­teet. Lai­ta seos vuo­kaan.

7. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia. Pais­to­ai­ka riip­puu pul­lien koos­ta. Pyö­rit­te­le pul­lia muu­ta­man ker­ran pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

8. Vii­meis­te­le yr­teil­lä ja par­me­saa­ni­raas­teel­la. Tar­joa kei­te­tyn pas­tan tai rii­sin kans­sa.

Vink­ki: Tuu­naa pul­lia ja li­sää jouk­koon kap­ris­ta, olii­via tai au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 25 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko
Hin­ta: noin 10 e

FABIAN BJORK