FABIAN BJORK
Tyyli ja ohje Sanna Kekäläinen
Uunilihapullat tomaattikastikkeessa
4 annosta
Lihapullat:
¾ dl pankojauhoja
1 dl ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g pihvikarjan paistijauhelihaa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria ja chiliä myllystä
1 dl raastettua parmesaania
Tomaattikastike:
500 g paseerattua tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl sokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, juusto ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia pullia.
4. Paista pullien pintaan kaunis väri voi-öljyseoksessa.
5. Laita pullat uunivuokaan.
6. Sekoita paseerattuun tomaattiin öljy ja mausteet. Laita seos vuokaan.
7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Pyörittele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
8. Viimeistele yrteillä ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan tai riisin kanssa.
Vinkki: Tuunaa pullia ja lisää joukkoon kaprista, oliivia tai aurinkokuivattua tomaattia.
Valmistusaika: 20 min + 25 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 10 e
FABIAN BJORK
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2