FABIAN BJORK
Tyyli ja ohje Sanna Kekäläinen kuva Fabian Björk
Japanilaiset lihapullanuudelit
4 annosta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
1 rkl öljyä
1 dl pankojauhoja
500 g possunjauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl soijakastiketta
½ tl jauhettua valkopippuria
Lisäksi:
4 valkosipulinkynttä
5 cm:n pala inkivääriä
¾ dl rypsiöljyä
1 rkl chilikastiketta, esim. sriracha tai sweet chili
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hoisinkastiketta
240 g nuudeleita
3 hienonnettua kevätsipulia tai 1 ruukku hienonnettua ruohosipulia
1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista silppu ja inkivääri kevyesti öljyssä pannulla ja anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita sipuliseos, pankojauhot, jauheliha, muna, soija ja pippuri. Pyörittele taikina kostein käsin pyöryköiksi. Paista joko pannulla öljyssä noin 5 minuuttia tai 175-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.
3. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua rypsiöljyssä pannulla noin minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta chilillä, soijakastikkeella ja hoisinkastikkeella.
4. Keitä nuudelit. Yhdistä ne kastikkeen ja lihapullien kanssa. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
Vinkki: Kaipaatko kasviksia? Paista joukkoon porkkanaa, kesäkurpitsaa tai kaalia.
Valmistusaika:20 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 12 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2