Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

18.3.2020

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

Saslikit valmistetaan karitsan paahtopaistista ja porsaan kasslerista. Voit grillata tai paistaa saslikit uunissa. Smeta­na­ma­ri­nadiin sekoitettu etikka mureuttaa lihan. Tilkka vodkaa antaa saslikille terävän ja vivahteikkaan maun.

Vod­ka­ma­ri­noi­dut sas­li­kit

20 min + ma­ri­noin­ti yli 4 h • help­po • 26 e

4 an­nos­ta

400 g ka­rit­san paah­to­pais­tia

400 g por­saan kas­s­le­ria

Ma­ri­na­di:

1 prk (120 g) sme­ta­naa

2 rkl vii­nie­tik­kaa

2 rkl vod­kaa

2 rkl hu­na­jaa

2–3 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl hie­non­net­tua ros­ma­rii­nia

Li­säk­si:

2 si­pu­lia

var­ras­tik­ku­ja

öl­jyä

sor­mi­suo­laa

1. Kui­vaa paah­to­pais­tit ja kas­s­ler ta­lous­pa­pe­ril­la ja leik­kaa suu­pa­lan ko­koi­sik­si kuu­ti­oik­si.

2. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kul­hos­sa. Li­sää li­ha­pa­lat. An­na ma­ri­noi­tua kyl­mäs­sä vä­hin­tään nel­jä tun­tia.

3. Nos­ta li­ha­pa­lat huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Pu­jot­te­le li­ha­pa­lat var­ras­tik­kui­hin.

4. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa loh­koik­si. Pu­jot­te­le si­pu­li­loh­kot var­ras­tik­kui­hin.

5. Kyp­sen­nä liha- ja si­pu­li­var­tai­ta kuu­mas­sa gril­lis­sä vä­lil­lä kään­nel­len noin 10 mi­nuut­tia. Si­ve­le vä­lil­lä öl­jyl­lä. Ri­pot­te­le kyp­sien var­tai­den pääl­le sor­mi­suo­laa. Tar­joi­le li­suk­keek­si gril­lat­tu­ja to­maat­te­ja ja pe­ru­noi­ta tai esi­mer­kik­si pe­ru­na­sa­laat­tia.

Vink­ki! Voit kyp­sen­tää sas­li­kit myös uu­ni­pel­lil­lä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia. Kään­te­le var­tai­ta muu­ta­man ker­ran kyp­sen­tä­mi­sen ai­ka­na.

FABIAN BJORK

Lue Myös

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Cilbir eli turkkilaiset aamiaismunat maustetaan harissaöljyllä

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2