Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

Saslikit valmistetaan karitsan paahtopaistista ja porsaan kasslerista. Voit grillata tai paistaa saslikit uunissa. Smeta­na­ma­ri­nadiin sekoitettu etikka mureuttaa lihan. Tilkka vodkaa antaa saslikille terävän ja vivahteikkaan maun.

Vod­ka­ma­ri­noi­dut sas­li­kit

20 min + ma­ri­noin­ti yli 4 h • help­po • 26 e

4 an­nos­ta

400 g ka­rit­san paah­to­pais­tia

400 g por­saan kas­s­le­ria

Ma­ri­na­di:

1 prk (120 g) sme­ta­naa

2 rkl vii­nie­tik­kaa

2 rkl vod­kaa

2 rkl hu­na­jaa

2–3 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl hie­non­net­tua ros­ma­rii­nia

Li­säk­si:

2 si­pu­lia

var­ras­tik­ku­ja

öl­jyä

sor­mi­suo­laa

1. Kui­vaa paah­to­pais­tit ja kas­s­ler ta­lous­pa­pe­ril­la ja leik­kaa suu­pa­lan ko­koi­sik­si kuu­ti­oik­si.

2. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kul­hos­sa. Li­sää li­ha­pa­lat. An­na ma­ri­noi­tua kyl­mäs­sä vä­hin­tään nel­jä tun­tia.

3. Nos­ta li­ha­pa­lat huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Pu­jot­te­le li­ha­pa­lat var­ras­tik­kui­hin.

4. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa loh­koik­si. Pu­jot­te­le si­pu­li­loh­kot var­ras­tik­kui­hin.

5. Kyp­sen­nä liha- ja si­pu­li­var­tai­ta kuu­mas­sa gril­lis­sä vä­lil­lä kään­nel­len noin 10 mi­nuut­tia. Si­ve­le vä­lil­lä öl­jyl­lä. Ri­pot­te­le kyp­sien var­tai­den pääl­le sor­mi­suo­laa. Tar­joi­le li­suk­keek­si gril­lat­tu­ja to­maat­te­ja ja pe­ru­noi­ta tai esi­mer­kik­si pe­ru­na­sa­laat­tia.

Vink­ki! Voit kyp­sen­tää sas­li­kit myös uu­ni­pel­lil­lä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia. Kään­te­le var­tai­ta muu­ta­man ker­ran kyp­sen­tä­mi­sen ai­ka­na.

FABIAN BJORK