FABIAN BJORK
Ohjeet ja tyyli Suvi Rüster
Vodkamarinoidut saslikit
20 min + marinointi yli 4 h • helppo • 26 e
4 annosta
400 g karitsan paahtopaistia
400 g porsaan kassleria
Marinadi:
1 prk (120 g) smetanaa
2 rkl viinietikkaa
2 rkl vodkaa
2 rkl hunajaa
2–3 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua rosmariinia
Lisäksi:
2 sipulia
varrastikkuja
öljyä
sormisuolaa
1. Kuivaa paahtopaistit ja kassler talouspaperilla ja leikkaa suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää lihapalat. Anna marinoitua kylmässä vähintään neljä tuntia.
3. Nosta lihapalat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Pujottele lihapalat varrastikkuihin.
4. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pujottele sipulilohkot varrastikkuihin.
5. Kypsennä liha- ja sipulivartaita kuumassa grillissä välillä käännellen noin 10 minuuttia. Sivele välillä öljyllä. Ripottele kypsien vartaiden päälle sormisuolaa. Tarjoile lisukkeeksi grillattuja tomaatteja ja perunoita tai esimerkiksi perunasalaattia.
Vinkki! Voit kypsentää saslikit myös uunipellillä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kääntele vartaita muutaman kerran kypsentämisen aikana.
FABIAN BJORK
Martti Järvi
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2