Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li San­na Ke­kä­läi­nen

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Kruunaa viikonloppu ja leivo korvapuustin ihanat maut helppoon ja gluteenittomaan nyhtöpullaan.

Glu­tee­ni­ton yh­tö­pul­la

1 pkt (450 g) glu­tee­ni­ton­ta val­mis­pul­la­tai­ki­naa (Pirk­ka)

50 g voi­ta

1 dl ruo­ko­ki­de- tai fa­rii­ni­so­ke­ria

1 rkl ka­ne­lia

Vuo­an voi­te­luun:

1 rkl voi­ta

1. Su­la­ta ja ko­ho­ta val­mis­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Pyö­rit­te­le tai­ki­nas­ta pie­niä pal­lo­ja.

3. Su­la­ta voi. Yh­dis­tä so­ke­ri ja ka­ne­li kes­ke­nään. Kas­ta pul­la­pal­lo en­sin voi­hin ja sit­ten ka­ne­li­so­ke­riin. Lai­ta pal­lot pie­neen pin­noi­tet­tuun ja voi­del­tuun kak­ku­vuo­kaan ker­rok­sit­tain. An­na ko­ho­ta 10 mi­nuut­tia.

4. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia tai kun­nes pul­la on kyp­sä. An­na jääh­tyä noin 5 mi­nuut­tia ja ku­moa tar­joi­lu­va­dil­le.

Huom. Glu­tee­nit­to­mas­ta pul­la­tai­ki­nas­ta teh­ty­nä mon­key bread on ma­ta­lam­pi kuin glu­tee­nia si­säl­tä­väs­tä tai­ki­nas­ta val­mis­tet­tu.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + ko­hot­ta­mi­seen ja pais­ta­mi­seen 1 t 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 7,5 e

FABIAN BJORK