FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Siemen-pähkinäleipä
12 palaa
4 dl vettä
50 g hiivaa
3 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl hampunsiemeniä
7 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
Vuoan voiteluun:
3 rkl oliiviöljyä
1. Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen. Mittaa joukkoon suola ja sokeri.
2. Rouhi pähkinät, karpalot ja siemenet hieman pienemmiksi paloiksi ja lisää nesteen joukkoon. Lisää jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Se saa jäädä tavallista sämpylätaikinaa löysemmäksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna kohota huoneenlämmössä tunti.
3. Voitele uunivuoka (25 x 30 cm) reilusti oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan.
4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 40–45 minuuttia, kunnes leivän pinta tuntuu kypsältä.
5. Leikkaa leipä vuoassa annospaloiksi. Tarjoile keiton kanssa.
Valmistuaika: 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 10 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ