FABIAN BJORK
Ohje ja tyyli Suvi Rüster kuva Fabian Björk
Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset
12 annosta
150 g sulatettua voita
2 dl raastettua omenaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl jauhettua neilikkaa
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
Kuorrutus:
75 g voita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
½ dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1. Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita joukkoon omenaraaste.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kardemumma ja neilikka keskenään
kulhossa.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon omena-voiseos. Lisää jauhoseos ja kääntele taikina kauhalla sekaisin.
4. Nostele taikinaa silikonisen muffinivuoan koloihin. Jos kypsennät kakkuset muffinipellillä, lado pellille paperisia muffinivuokia ja nostele taikinaa vuokiin.
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, ovat kakkuset kypsiä.
6. Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Sekoita joukkoon loput ainekset. Kiehauta. Levitä kuorrutusta kakkusten päälle. Nosta kuorrutetut kakkuset uuniin noin viideksi minuutiksi, kunnes kuorrutus hieman ruskistuu. Anna jäähtyä.
Vinkki! Voit kypsentää taikinasta yhden ison omenakakun. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat voilla. Kaada kakkutaikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Levitä kuorrutus kakun päälle. Nosta kakku takaisin 225-asteiseen uuniin, ja paista vielä noin viisi minuuttia, kunnes kuorrutus on hieman ruskistunut. Jäähdytä kakkua vuoassaan puolisen tuntia, irrota reunat ja nosta
Valmistusaika: noin 1 t 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 12 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ