Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Pinaattiletut ja lohi-avokadosalsa
6 alkuruoka-annosta tai 4 pääruoka-annosta
200 g babypinaattia
5 dl kevyt- tai täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
½ tl sormisuolaa
½ tl sokeria
3 rkl voisulaa
Paistamiseen:
voita
Tarjoiluun:
1 kesäsipuli varsineen
3 avokadoa
400 g kylmäsavulohta
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl sitruunan mehua
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1. Huuhtaise pinaatit. Laita ne tehosekoittimeen maidon kanssa ja aja tasaiseksi. Lisää joukkoon munat, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita hyvin. Siivilöi taikinaan jauhot. Lisää voisula. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
2. Tee lohisalsa. Hienonna sipuli varsineen. Kuutioi avokado ja lohi. Yhdistä sipulin kanssa. Lisää joukkoon lehtipersilja, sitruunamehu, suola ja pippuri.
3. Paista taikinasta voissa pannulla pieniä lettuja. Voit halutessasi laittaa pannulle ensin pinaatinlehtiä ja kaataa päälle taikinan, niin saat letuista koristeellisia. Pidä letut lämpiminä folion alla.
4. Tarjoa letut lohi-avokadosalsan ja vihreän salaatin kanssa. Voit halutessasi kaataa letuille kirkastettua voita ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 35 min + taikinan tasaantumiseen 30 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 17 e
Fabian Björk
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2