Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen

6.8.2019

Lohi-avokadosalsa kruunaa pinaattiletut

Arkiset pinaattiletut ovat todellista juhlaruokaa, kun ne tekee itse tuoreesta pinaatista ja höystää lohi-avocadosalsalla.

Pi­naat­ti­le­tut ja lohi-avo­ka­do­sal­sa

6 al­ku­ruo­ka-an­nos­ta tai 4 pää­ruo­ka-an­nos­ta

200 g ba­by­pi­naat­tia

5 dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 ka­nan­mu­naa

½ tl sor­mi­suo­laa

½ tl so­ke­ria

3 rkl voi­su­laa

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta

Tar­joi­luun:

1 ke­sä­si­pu­li var­si­neen

3 avo­ka­doa

400 g kyl­mä­sa­vu­loh­ta

3 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 rkl sit­ruu­nan me­hua

sor­mi­suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Huuh­tai­se pi­naa­tit. Lai­ta ne te­ho­se­koit­ti­meen mai­don kans­sa ja aja ta­sai­sek­si. Li­sää jouk­koon mu­nat, suo­la, so­ke­ri ja pip­pu­ri. Se­koi­ta hy­vin. Sii­vi­löi tai­ki­naan jau­hot. Li­sää voi­su­la. An­na tai­ki­nan tur­vo­ta noin puo­li tun­tia.

2. Tee lo­hi­sal­sa. Hie­non­na si­pu­li var­si­neen. Kuu­ti­oi avo­ka­do ja lohi. Yh­dis­tä si­pu­lin kans­sa. Li­sää jouk­koon leh­ti­per­sil­ja, sit­ruu­na­me­hu, suo­la ja pip­pu­ri.

3. Pais­ta tai­ki­nas­ta vois­sa pan­nul­la pie­niä let­tu­ja. Voit ha­lu­tes­sa­si lait­taa pan­nul­le en­sin pi­naa­tin­leh­tiä ja kaa­taa pääl­le tai­ki­nan, niin saat le­tuis­ta ko­ris­teel­li­sia. Pidä le­tut läm­pi­mi­nä fo­li­on al­la.

4. Tar­joa le­tut lohi-avo­ka­do­sal­san ja vih­re­än sa­laa­tin kans­sa. Voit ha­lu­tes­sa­si kaa­taa le­tuil­le kir­kas­tet­tua voi­ta en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: 35 min + tai­ki­nan ta­saan­tu­mi­seen 30 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 17 e

Fabian Björk

Lue Myös

Kalenterin parhaat herkut: mandariini-rahkapiirakka, mokkarahkabowl, kookos-valko­suk­laa­piiras ja sienilasagne

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

FABIAN BJORK

Mansikoista ja fetasta teet mainion salaatin

Kalenterin parhaat herkut: mandariini-rahkapiirakka, mokkarahkabowl, kookos-valko­suk­laa­piiras ja sienilasagne

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

FABIAN BJORK

Mansikoista ja fetasta teet mainion salaatin

Huippuhelpot ja -hyvät luumuviinerit

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2