Artikkeli

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen

Lohi-avokadosalsa kruunaa pinaattiletut

Arkiset pinaattiletut ovat todellista juhlaruokaa, kun ne tekee itse tuoreesta pinaatista ja höystää lohi-avocadosalsalla.

Pi­naat­ti­le­tut ja lohi-avo­ka­do­sal­sa

6 al­ku­ruo­ka-an­nos­ta tai 4 pää­ruo­ka-an­nos­ta

200 g ba­by­pi­naat­tia

5 dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 ka­nan­mu­naa

½ tl sor­mi­suo­laa

½ tl so­ke­ria

3 rkl voi­su­laa

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta

Tar­joi­luun:

1 ke­sä­si­pu­li var­si­neen

3 avo­ka­doa

400 g kyl­mä­sa­vu­loh­ta

3 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 rkl sit­ruu­nan me­hua

sor­mi­suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Huuh­tai­se pi­naa­tit. Lai­ta ne te­ho­se­koit­ti­meen mai­don kans­sa ja aja ta­sai­sek­si. Li­sää jouk­koon mu­nat, suo­la, so­ke­ri ja pip­pu­ri. Se­koi­ta hy­vin. Sii­vi­löi tai­ki­naan jau­hot. Li­sää voi­su­la. An­na tai­ki­nan tur­vo­ta noin puo­li tun­tia.

2. Tee lo­hi­sal­sa. Hie­non­na si­pu­li var­si­neen. Kuu­ti­oi avo­ka­do ja lohi. Yh­dis­tä si­pu­lin kans­sa. Li­sää jouk­koon leh­ti­per­sil­ja, sit­ruu­na­me­hu, suo­la ja pip­pu­ri.

3. Pais­ta tai­ki­nas­ta vois­sa pan­nul­la pie­niä let­tu­ja. Voit ha­lu­tes­sa­si lait­taa pan­nul­le en­sin pi­naa­tin­leh­tiä ja kaa­taa pääl­le tai­ki­nan, niin saat le­tuis­ta ko­ris­teel­li­sia. Pidä le­tut läm­pi­mi­nä fo­li­on al­la.

4. Tar­joa le­tut lohi-avo­ka­do­sal­san ja vih­re­än sa­laa­tin kans­sa. Voit ha­lu­tes­sa­si kaa­taa le­tuil­le kir­kas­tet­tua voi­ta en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: 35 min + tai­ki­nan ta­saan­tu­mi­seen 30 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 17 e

Fabian Björk