FABIAN BJORK
Ohjeet ja tyyli Sanna Kekäläinen
Korvapuustitiikeri
noin 12 palaa
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
3 rkl sulatettua voita
3 rkl kanelia
1 rkl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
200 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa (Philadephia)
2 rkl huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
noin ½ dl maitoa
1. Tee täyte. Yhdistä voisula, sokeri, jauhot ja kaneli. Laita hetkeksi sivuun.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
3. Ota noin ¼ taikinasta erikseen. Lisää siihen voisula, kaneli ja jauhot.
4. Laita puolet vaaleasta taikinasta pinnoitettuun vuokaan (vetoisuus noin 1,5 l). Levitä päälle kanelitäyte. Lusikoi päälle loppu taikina. Pistele haarukalla taikinan läpi muutaman kerran.
5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
7. Tee halutessasi kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto ja voi sekaisin. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Lisää sen verran maitoa, että seos on notkeaa. Levitä kakulle.
FABIAN BJORK
Valmistusaika: 20 min + 1 t 10 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 12 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2