Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

19.3.2020

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Alkupalat eli zakuskat asetellaan tarjolle isolle vadille tai laudalle. Tässä ohjeet täytettyihin anjovismuniin, pieniin suola­sie­ni­pas­tei­joihin ja marinoituihin herkkusieniin. Kata lisäksi tarjolle suolakurkkuja, juustoja, leikkeleitä ja savustetuja pikkukaloja.

Täy­te­tyt an­jo­vis­mu­nat

15 min • help­po • 8 e

4–8 an­nos­ta

4 kei­tet­tyä ka­nan­mu­naa

4 an­jo­vis­fi­lee­tä

3–4 rkl rans­kan­ker­maa

1 rkl pi­par­juu­ri­tah­naa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

Ko­ris­teek­si:

4 rkl kir­jo­lo­hen mä­tiä

4 rkl hie­non­net­tua til­liä

1. Hal­kai­se ka­nan­mu­nat. Kaa­vi kel­tu­ai­nen pois.

2. Murs­kaa kul­hos­sa kel­tu­ai­set ja an­jo­vis­fi­leet. Li­sää rans­kan­ker­ma, pi­par­juu­ri­tah­na ja sit­ruu­na­me­hu. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa rans­kan­ker­maa, jos täy­te on lii­an jäyk­kää. Lu­si­koi täy­tet­tä ka­nan­mu­nien si­säl­le. Ko­ris­te­le mä­dil­lä ja hie­non­ne­tul­la til­lil­lä.

Pie­net suo­la­sie­ni­pas­tei­jat

yli tun­ti • help­po • 8 e

22–24 kpl

2 dl mai­toa

25 g tuo­re­hii­vaa

1 tl so­ke­ria

½ tl suo­laa

100 g su­la­tet­tua voi­ta

2 kel­tu­ais­ta

noin 4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

2 dl (200 g) suo­la­sie­niä

1 pie­ni si­pu­li

1 suo­la­kurk­ku

1 rkl voi­ta

3 rkl sme­ta­naa

1 rkl si­nap­pia

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

1. Läm­mi­tä mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si. Mu­rus­te­le mai­don jouk­koon hii­va. Li­sää so­ke­ri ja suo­la. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää su­la­tet­tu voi ja kel­tu­ai­set. Vat­kaa ta­sai­sek­si. Li­sää jau­hot ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. An­na ko­ho­ta lei­vin­lii­nan al­la 30 mi­nuut­tia.

2. Val­mis­ta täy­te. Huuh­te­le suo­la­sie­net sii­vi­läs­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä ja pu­ris­te­le kui­vik­si. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Hie­non­na suo­la­kurk­ku.

3. Kuul­lo­ta si­pu­li­kuu­ti­oi­ta vois­sa pan­nul­la. Se­koi­ta kul­hos­sa sie­net, suo­la­kurk­ku, sme­ta­na ja si­nap­pi. Li­sää jääh­ty­neet si­pu­li­kuu­ti­ot.

4. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä puo­li sent­tiä pak­suk­si le­vyk­si. Ota juo­ma­la­sil­la pyö­rei­tä tai­ki­na­poh­jia ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Nos­ta poh­jil­le ruo­ka­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä. Kään­nä puo­li­kuun muo­toi­sik­si ja pis­te­le haa­ru­kal­la reu­nat kiin­ni. Pis­te­le haa­ru­kal­la muu­ta­ma rei­kä pas­tei­joi­den pääl­le. Voi­te­le ka­nan­mu­nal­la. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 12 mi­nuut­tia, kun­nes pas­tei­jat ovat kau­niin rus­kei­ta.

Ma­ri­noi­dut tim­ja­mi­herk­ku­sie­net

15 min + ma­ri­noin­ti 1 h • help­po • 5 e

4–6 an­nos­ta

200 g herk­ku­sie­niä

Ma­ri­na­di:

1 sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl vii­nie­tik­kaa

1 rkl so­ke­ria

½ tl suo­laa

1. Huuh­te­le herk­ku­sie­net lä­vi­kös­sä ja leik­kaa vii­pa­leik­si.

2. Pese sit­ruu­na, raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Hie­non­na tim­ja­mi.

3. Se­koi­ta kul­hos­sa ma­ri­na­din ai­nek­set. Li­sää herk­ku­sie­ni­vii­pa­leet. An­na ma­ri­noi­tua jää­kaa­pis­sa tun­ti. Tar­joi­le al­ku­ruo­ka­pöy­däs­sä paah­de­tun lei­vän pääl­tä tai bli­nien li­suk­kee­na sme­ta­nan kans­sa.

FABIAN BJORK

Lue Myös

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Viola Minerva Virtamo

Valmista drinkkien pohjaksi punainen punajuuri-shrub

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Viola Minerva Virtamo

Valmista drinkkien pohjaksi punainen punajuuri-shrub

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Viola Minerva Virtamo

Punajuuri-palster­nak­kag­ra­tiini on kermaisen pehmeä juuresvuoka

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja ripauksen calvadosta mausteeksi

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja ripauksen calvadosta mausteeksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.