Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

19.3.2020

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Alkupalat eli zakuskat asetellaan tarjolle isolle vadille tai laudalle. Tässä ohjeet täytettyihin anjovismuniin, pieniin suola­sie­ni­pas­tei­joihin ja marinoituihin herkkusieniin. Kata lisäksi tarjolle suolakurkkuja, juustoja, leikkeleitä ja savustetuja pikkukaloja.

Täy­te­tyt an­jo­vis­mu­nat

15 min • help­po • 8 e

4–8 an­nos­ta

4 kei­tet­tyä ka­nan­mu­naa

4 an­jo­vis­fi­lee­tä

3–4 rkl rans­kan­ker­maa

1 rkl pi­par­juu­ri­tah­naa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

Ko­ris­teek­si:

4 rkl kir­jo­lo­hen mä­tiä

4 rkl hie­non­net­tua til­liä

1. Hal­kai­se ka­nan­mu­nat. Kaa­vi kel­tu­ai­nen pois.

2. Murs­kaa kul­hos­sa kel­tu­ai­set ja an­jo­vis­fi­leet. Li­sää rans­kan­ker­ma, pi­par­juu­ri­tah­na ja sit­ruu­na­me­hu. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa rans­kan­ker­maa, jos täy­te on lii­an jäyk­kää. Lu­si­koi täy­tet­tä ka­nan­mu­nien si­säl­le. Ko­ris­te­le mä­dil­lä ja hie­non­ne­tul­la til­lil­lä.

Pie­net suo­la­sie­ni­pas­tei­jat

yli tun­ti • help­po • 8 e

22–24 kpl

2 dl mai­toa

25 g tuo­re­hii­vaa

1 tl so­ke­ria

½ tl suo­laa

100 g su­la­tet­tua voi­ta

2 kel­tu­ais­ta

noin 4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

2 dl (200 g) suo­la­sie­niä

1 pie­ni si­pu­li

1 suo­la­kurk­ku

1 rkl voi­ta

3 rkl sme­ta­naa

1 rkl si­nap­pia

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

1. Läm­mi­tä mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si. Mu­rus­te­le mai­don jouk­koon hii­va. Li­sää so­ke­ri ja suo­la. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää su­la­tet­tu voi ja kel­tu­ai­set. Vat­kaa ta­sai­sek­si. Li­sää jau­hot ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. An­na ko­ho­ta lei­vin­lii­nan al­la 30 mi­nuut­tia.

2. Val­mis­ta täy­te. Huuh­te­le suo­la­sie­net sii­vi­läs­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä ja pu­ris­te­le kui­vik­si. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Hie­non­na suo­la­kurk­ku.

3. Kuul­lo­ta si­pu­li­kuu­ti­oi­ta vois­sa pan­nul­la. Se­koi­ta kul­hos­sa sie­net, suo­la­kurk­ku, sme­ta­na ja si­nap­pi. Li­sää jääh­ty­neet si­pu­li­kuu­ti­ot.

4. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä puo­li sent­tiä pak­suk­si le­vyk­si. Ota juo­ma­la­sil­la pyö­rei­tä tai­ki­na­poh­jia ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Nos­ta poh­jil­le ruo­ka­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä. Kään­nä puo­li­kuun muo­toi­sik­si ja pis­te­le haa­ru­kal­la reu­nat kiin­ni. Pis­te­le haa­ru­kal­la muu­ta­ma rei­kä pas­tei­joi­den pääl­le. Voi­te­le ka­nan­mu­nal­la. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 12 mi­nuut­tia, kun­nes pas­tei­jat ovat kau­niin rus­kei­ta.

Ma­ri­noi­dut tim­ja­mi­herk­ku­sie­net

15 min + ma­ri­noin­ti 1 h • help­po • 5 e

4–6 an­nos­ta

200 g herk­ku­sie­niä

Ma­ri­na­di:

1 sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl vii­nie­tik­kaa

1 rkl so­ke­ria

½ tl suo­laa

1. Huuh­te­le herk­ku­sie­net lä­vi­kös­sä ja leik­kaa vii­pa­leik­si.

2. Pese sit­ruu­na, raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Hie­non­na tim­ja­mi.

3. Se­koi­ta kul­hos­sa ma­ri­na­din ai­nek­set. Li­sää herk­ku­sie­ni­vii­pa­leet. An­na ma­ri­noi­tua jää­kaa­pis­sa tun­ti. Tar­joi­le al­ku­ruo­ka­pöy­däs­sä paah­de­tun lei­vän pääl­tä tai bli­nien li­suk­kee­na sme­ta­nan kans­sa.

FABIAN BJORK

Lue Myös

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Martti Järvi

Sitruunainen kanatagine kypsyy uunissa

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Martti Järvi

Sitruunainen kanatagine kypsyy uunissa

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Voi-bataattipata on intialaisen butter chickenin kasvisversio

Photography: Reetta Pasanen

Paista burgeri aussityyliin

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.