FABIAN BJORK
Ohjeet ja tyyli Suvi Rüster
Täytetyt anjovismunat
15 min • helppo • 8 e
4–8 annosta
4 keitettyä kananmunaa
4 anjovisfileetä
3–4 rkl ranskankermaa
1 rkl piparjuuritahnaa
2 tl sitruunamehua
Koristeeksi:
4 rkl kirjolohen mätiä
4 rkl hienonnettua tilliä
1. Halkaise kananmunat. Kaavi keltuainen pois.
2. Murskaa kulhossa keltuaiset ja anjovisfileet. Lisää ranskankerma, piparjuuritahna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa ranskankermaa, jos täyte on liian jäykkää. Lusikoi täytettä kananmunien sisälle. Koristele mädillä ja hienonnetulla tillillä.
Pienet suolasienipasteijat
yli tunti • helppo • 8 e
22–24 kpl
2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
100 g sulatettua voita
2 keltuaista
noin 4 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 dl (200 g) suolasieniä
1 pieni sipuli
1 suolakurkku
1 rkl voita
3 rkl smetanaa
1 rkl sinappia
Voiteluun:
1 kananmuna
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele maidon joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja keltuaiset. Vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
2. Valmista täyte. Huuhtele suolasienet siivilässä kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna suolakurkku.
3. Kuullota sipulikuutioita voissa pannulla. Sekoita kulhossa sienet, suolakurkku, smetana ja sinappi. Lisää jäähtyneet sipulikuutiot.
4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota juomalasilla pyöreitä taikinapohjia ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Nosta pohjille ruokalusikallinen täytettä. Käännä puolikuun muotoisiksi ja pistele haarukalla reunat kiinni. Pistele haarukalla muutama reikä pasteijoiden päälle. Voitele kananmunalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.
Marinoidut timjamiherkkusienet
15 min + marinointi 1 h • helppo • 5 e
4–6 annosta
200 g herkkusieniä
Marinadi:
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua timjamia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1. Huuhtele herkkusienet lävikössä ja leikkaa viipaleiksi.
2. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami.
3. Sekoita kulhossa marinadin ainekset. Lisää herkkusieniviipaleet. Anna marinoitua jääkaapissa tunti. Tarjoile alkuruokapöydässä paahdetun leivän päältä tai blinien lisukkeena smetanan kanssa.
FABIAN BJORK
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Viola Minerva Virtamo
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.