Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Tyrnirahka on raikas aterian päätös

Vanilja ja hunaja pehmentävät tyrnin kirpakkaa makua. Hampunsiemenet ruovat jälkiruokaan rapeutta. Lopuksi makunautinto kruunataan suolakinuskilla.

Tyr­ni­rah­ka ja ra­pe­at ham­pun­sie­men­las­tut

4 an­nosta

1 dl tyr­ni­mar­jo­ja, pa­kas­te

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

3 rkl hu­na­jaa tai vaah­te­ra­sii­rap­pia

½ prk (à 2,5 dl) vaah­tou­tu­vaa kau­ra­va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

Ham­pun­sie­men­las­tut:

1 dl so­ke­ria

2 rkl kuo­rel­li­sia ham­pun­sie­me­niä

Li­säk­si:

4 rkl suo­la­ka­ra­mel­li­kas­ti­ket­ta, esi­mer­kik­si Macu tai 4 rkl val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta + ri­paus suo­laa

1. Ota tyr­nit huo­neen­läm­pöön su­la­maan 30–60 mi­nuut­tia en­nen val­mis­tus­ta.

2. So­seu­ta tyr­nit sau­va­se­koit­ti­mel­la. Se­koi­ta jouk­koon hie­non­net­tu tim­ja­mi, rah­ka ja hu­na­ja. Vat­kaa va­nil­ja­kas­ti­ke vaah­dok­si. Se­koi­ta tyr­ni­rah­kaan. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa hu­na­jal­la. Nos­te­le an­nos­mal­joi­hin. Nos­ta mal­jat jää­kaap­piin.

3. Le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ri leik­kuu­lau­dal­le. Su­la­ta so­ke­ri pais­tin­pan­nul­la. Lii­kut­te­le so­ke­ria pan­nua kään­nel­len. Kun so­ke­ri al­kaa muut­tua ki­nus­kin vä­ri­sek­si, se­koi­ta jouk­koon ham­pun­sie­me­net.

4. Kaa­da seos lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. An­na jäh­met­tyä 10 mi­nuut­tia. Tai­ta kä­sin tai leik­kaa pie­nem­mik­si las­tuik­si.

5. Va­lu­ta tyr­ni­rah­kan pääl­le val­mis­ta suo­la­ka­ra­mel­li­kas­ti­ket­ta. Ko­ris­te­le an­nok­set ham­pun­sie­men­las­tuil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min + tyr­nien su­la­tus 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

FABIAN BJORK

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ