FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Tyrnirahka ja rapeat hampunsiemenlastut
4 annosta
1 dl tyrnimarjoja, pakaste
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
½ prk (à 2,5 dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
Hampunsiemenlastut:
1 dl sokeria
2 rkl kuorellisia hampunsiemeniä
Lisäksi:
4 rkl suolakaramellikastiketta, esimerkiksi Macu tai 4 rkl valmista kinuskikastiketta + ripaus suolaa
1. Ota tyrnit huoneenlämpöön sulamaan 30–60 minuuttia ennen valmistusta.
2. Soseuta tyrnit sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami, rahka ja hunaja. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita tyrnirahkaan. Maista ja mausta tarvittaessa hunajalla. Nostele annosmaljoihin. Nosta maljat jääkaappiin.
3. Levitä leivinpaperi leikkuulaudalle. Sulata sokeri paistinpannulla. Liikuttele sokeria pannua käännellen. Kun sokeri alkaa muuttua kinuskin väriseksi, sekoita joukkoon hampunsiemenet.
4. Kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä 10 minuuttia. Taita käsin tai leikkaa pienemmiksi lastuiksi.
5. Valuta tyrnirahkan päälle valmista suolakaramellikastiketta. Koristele annokset hampunsiemenlastuilla.
Valmistusaika: 30 min + tyrnien sulatus 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Reetta Pasanen
Hanna Linnakko
Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.
Reetta Pasanen
Hanna Linnakko
Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.