FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Tyrnirahka ja rapeat hampunsiemenlastut
4 annosta
1 dl tyrnimarjoja, pakaste
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
½ prk (à 2,5 dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
Hampunsiemenlastut:
1 dl sokeria
2 rkl kuorellisia hampunsiemeniä
Lisäksi:
4 rkl suolakaramellikastiketta, esimerkiksi Macu tai 4 rkl valmista kinuskikastiketta + ripaus suolaa
1. Ota tyrnit huoneenlämpöön sulamaan 30–60 minuuttia ennen valmistusta.
2. Soseuta tyrnit sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami, rahka ja hunaja. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita tyrnirahkaan. Maista ja mausta tarvittaessa hunajalla. Nostele annosmaljoihin. Nosta maljat jääkaappiin.
3. Levitä leivinpaperi leikkuulaudalle. Sulata sokeri paistinpannulla. Liikuttele sokeria pannua käännellen. Kun sokeri alkaa muuttua kinuskin väriseksi, sekoita joukkoon hampunsiemenet.
4. Kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä 10 minuuttia. Taita käsin tai leikkaa pienemmiksi lastuiksi.
5. Valuta tyrnirahkan päälle valmista suolakaramellikastiketta. Koristele annokset hampunsiemenlastuilla.
Valmistusaika: 30 min + tyrnien sulatus 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
FABIAN BJORK
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2