Artikkeli

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

Täyteläinen maa-artisokka ja voimakkaan makuinen juusto muodostavat tässä piirakassa täydellisen liiton. Piirakka on parhaimmillaan, kun annat sen tekeytyä pari tuntia uunista ottamisen jälkeen.

Juus­toi­nen maa-ar­ti­sok­ka­pii­ras

8 an­nos­ta

Poh­ja:

250 g voi­tai­ki­naa

Täy­te:

250 g maa-ar­ti­sok­kaa

½ pur­jon val­kois­ta osaa

3 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

½ tl suo­laa

3 dl ker­maa

2 ka­nan­mu­naa

150 g voi­ma­kas­ta juus­to­raas­tet­ta

150 g si­ni­ho­me­juus­toa

½ dl pin­jan­sie­me­niä

2 rkl tuo­ret­ta, hie­non­net­tua tim­ja­mia

Voi­te­luun:

1 kel­tu­ai­nen

1. Ota voi­tai­ki­na pak­kauk­ses­taan huo­neen­läm­pöön täyt­teen te­ke­mi­sen ajak­si.

2. Pese maa-ar­ti­so­kat ja leik­kaa ne pie­nik­si pa­loik­si. Hal­kai­se pur­jo, huuh­te­le huo­lel­li­ses­ti leh­ti­ruo­tien vä­lis­tä, pois­ta kan­ta ja hie­non­na.

3. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la ja li­sää maa-ar­ti­so­kat. Pais­ta vii­ti­sen mi­nuut­tia. Maus­ta hu­na­jal­la ja suo­lal­la. Se­koi­ta jouk­koon pur­jot ja pais­ta vie­lä pari mi­nuut­tia.

4. Se­koi­ta kul­hos­sa ker­ma, ka­nan­mu­nat, juus­to­raas­te ja mu­rus­tel­tu si­ni­ho­me­juus­to.

5. Le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­pel­lil­le. Nos­ta pel­lil­le ir­to­poh­ja­vuo­an pel­kät reu­nat. Pai­ne­le su­la­nut voi­tai­ki­na vuo­an reu­noil­le ja ta­put­te­le poh­jal­le ta­sai­sek­si. Tar­kis­ta vie­lä, et­tei voi­ta­ki­na­poh­jas­sa ole rei­kiä, muu­ten täy­te va­luu pel­lil­le.

6. Nos­ta vuo­an si­säl­le maa-ar­ti­sok­ka-pur­jo­se­os. Kaa­da pääl­le ker­ma-juus­to­se­os. Ri­pot­te­le pääl­le pin­jan­sie­me­niä.

7. Kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja pii­ra­kan reu­nat ovat kau­niin rus­ke­at.

Val­mis­tu­sai­ka: 50 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 16 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ