Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

8.11.2019

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

Täyteläinen maa-artisokka ja voimakkaan makuinen juusto muodostavat tässä piirakassa täydellisen liiton. Piirakka on parhaimmillaan, kun annat sen tekeytyä pari tuntia uunista ottamisen jälkeen.

Juus­toi­nen maa-ar­ti­sok­ka­pii­ras

8 an­nos­ta

Poh­ja:

250 g voi­tai­ki­naa

Täy­te:

250 g maa-ar­ti­sok­kaa

½ pur­jon val­kois­ta osaa

3 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

½ tl suo­laa

3 dl ker­maa

2 ka­nan­mu­naa

150 g voi­ma­kas­ta juus­to­raas­tet­ta

150 g si­ni­ho­me­juus­toa

½ dl pin­jan­sie­me­niä

2 rkl tuo­ret­ta, hie­non­net­tua tim­ja­mia

Voi­te­luun:

1 kel­tu­ai­nen

1. Ota voi­tai­ki­na pak­kauk­ses­taan huo­neen­läm­pöön täyt­teen te­ke­mi­sen ajak­si.

2. Pese maa-ar­ti­so­kat ja leik­kaa ne pie­nik­si pa­loik­si. Hal­kai­se pur­jo, huuh­te­le huo­lel­li­ses­ti leh­ti­ruo­tien vä­lis­tä, pois­ta kan­ta ja hie­non­na.

3. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la ja li­sää maa-ar­ti­so­kat. Pais­ta vii­ti­sen mi­nuut­tia. Maus­ta hu­na­jal­la ja suo­lal­la. Se­koi­ta jouk­koon pur­jot ja pais­ta vie­lä pari mi­nuut­tia.

4. Se­koi­ta kul­hos­sa ker­ma, ka­nan­mu­nat, juus­to­raas­te ja mu­rus­tel­tu si­ni­ho­me­juus­to.

5. Le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­pel­lil­le. Nos­ta pel­lil­le ir­to­poh­ja­vuo­an pel­kät reu­nat. Pai­ne­le su­la­nut voi­tai­ki­na vuo­an reu­noil­le ja ta­put­te­le poh­jal­le ta­sai­sek­si. Tar­kis­ta vie­lä, et­tei voi­ta­ki­na­poh­jas­sa ole rei­kiä, muu­ten täy­te va­luu pel­lil­le.

6. Nos­ta vuo­an si­säl­le maa-ar­ti­sok­ka-pur­jo­se­os. Kaa­da pääl­le ker­ma-juus­to­se­os. Ri­pot­te­le pääl­le pin­jan­sie­me­niä.

7. Kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja pii­ra­kan reu­nat ovat kau­niin rus­ke­at.

Val­mis­tu­sai­ka: 50 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 16 e

Lue Myös

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Valmista juhlapöytään helppo rapu-perunapelti

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

3 x herkullinen kesätapas

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

3 x herkullinen kesätapas

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2