Ohjeet ja tyyli Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Juustoinen maa-artisokkapiiras
8 annosta
Pohja:
250 g voitaikinaa
Täyte:
250 g maa-artisokkaa
½ purjon valkoista osaa
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
½ tl suolaa
3 dl kermaa
2 kananmunaa
150 g voimakasta juustoraastetta
150 g sinihomejuustoa
½ dl pinjansiemeniä
2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
Voiteluun:
1 keltuainen
1. Ota voitaikina pakkauksestaan huoneenlämpöön täytteen tekemisen ajaksi.
2. Pese maa-artisokat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti lehtiruotien välistä, poista kanta ja hienonna.
3. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää maa-artisokat. Paista viitisen minuuttia. Mausta hunajalla ja suolalla. Sekoita joukkoon purjot ja paista vielä pari minuuttia.
4. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, juustoraaste ja murusteltu sinihomejuusto.
5. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nosta pellille irtopohjavuoan pelkät reunat. Painele sulanut voitaikina vuoan reunoille ja taputtele pohjalle tasaiseksi. Tarkista vielä, ettei voitakinapohjassa ole reikiä, muuten täyte valuu pellille.
6. Nosta vuoan sisälle maa-artisokka-purjoseos. Kaada päälle kerma-juustoseos. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
7. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan reunat ovat kauniin ruskeat.
Valmistusaika: 50 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 16 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2