Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Vesimelonigazpacho
6 pikkuannosta tai 4 pääruoka-annosta
2 tomaattia
1 miedohko chilipalko
1 kesä(puna)sipuli varsineen
1 kurkku
4 dl pieniä vesimelonikuutioita
1 tl punaviinietikkaa
noin ½ dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
2 dl pieniä vesimelonikuutioita
200 g fetaa
4 rkl siemeniä
oliiviöljyä, hienonnettua kesäsipulinvartta
1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kannat ja halutessasi myös siemenet. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuori kurkku halutessasi, mutta poista siemenet joka tapauksessa, niin ne eivät turhaan tee keitosta vetistä. Viipaloi kurkku. Leikkaa sipuli paloiksi varsineen.
2. Laita kaikki kasvikset tehosekoittimeen. Lisää etikka ja öljy. Aja sileäksi.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Nosta viileään vähintään puoleksi tunniksi.
4. Tarjoa keitto murustellun juuston, siementen ja loppujen vesimelonikuutioiden kanssa. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele sipulinvarsia koristeeksi.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 12,50 e
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ