Artikkeli

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

Kylmä espanjalainen tomaattikeitto gazpacho maistuu taivaalliselta myös vesimelonista valmistettuna.

Ve­si­me­lo­ni­gaz­pac­ho

6 pik­ku­an­nos­ta tai 4 pää­ruo­ka-an­nos­ta

2 to­maat­tia

1 mie­doh­ko chi­li­pal­ko

1 kesä(puna)si­pu­li var­si­neen

1 kurk­ku

4 dl pie­niä ve­si­me­lo­ni­kuu­ti­oi­ta

1 tl pu­na­vii­nie­tik­kaa

noin ½ dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

2 dl pie­niä ve­si­me­lo­ni­kuu­ti­oi­ta

200 g fe­taa

4 rkl sie­me­niä

olii­vi­öl­jyä, hie­non­net­tua ke­sä­si­pu­lin­vart­ta

1. Leik­kaa to­maa­tit loh­koik­si ja pois­ta ko­vat kan­nat ja ha­lu­tes­sa­si myös sie­me­net. Pois­ta chi­lis­tä sie­me­net ja kan­ta. Kuo­ri kurk­ku ha­lu­tes­sa­si, mut­ta pois­ta sie­me­net joka ta­pauk­ses­sa, niin ne ei­vät tur­haan tee kei­tos­ta ve­tis­tä. Vii­pa­loi kurk­ku. Leik­kaa si­pu­li pa­loik­si var­si­neen.

2. Lai­ta kaik­ki kas­vik­set te­ho­se­koit­ti­meen. Li­sää etik­ka ja öl­jy. Aja si­le­äk­si.

3. Maus­ta keit­to suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si.

4. Tar­joa keit­to mu­rus­tel­lun juus­ton, sie­men­ten ja lop­pu­jen ve­si­me­lo­ni­kuu­ti­oi­den kans­sa. Va­lu­ta pääl­le hie­man öl­jyä ja ri­pot­te­le si­pu­lin­var­sia ko­ris­teek­si.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 12,50 e

Fabian Björk