Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Vesimelonigazpacho
6 pikkuannosta tai 4 pääruoka-annosta
2 tomaattia
1 miedohko chilipalko
1 kesä(puna)sipuli varsineen
1 kurkku
4 dl pieniä vesimelonikuutioita
1 tl punaviinietikkaa
noin ½ dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
2 dl pieniä vesimelonikuutioita
200 g fetaa
4 rkl siemeniä
oliiviöljyä, hienonnettua kesäsipulinvartta
1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kannat ja halutessasi myös siemenet. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuori kurkku halutessasi, mutta poista siemenet joka tapauksessa, niin ne eivät turhaan tee keitosta vetistä. Viipaloi kurkku. Leikkaa sipuli paloiksi varsineen.
2. Laita kaikki kasvikset tehosekoittimeen. Lisää etikka ja öljy. Aja sileäksi.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Nosta viileään vähintään puoleksi tunniksi.
4. Tarjoa keitto murustellun juuston, siementen ja loppujen vesimelonikuutioiden kanssa. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele sipulinvarsia koristeeksi.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 12,50 e
Fabian Björk
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2