Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster tyy­li Mil­la Kuu­si­nen ku­vat Fa­bi­an Björk

25.7.2019

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

Tulinen broileri ja tahmeanmakeat varhaisperunat ovat täydellinen makupari. Auki leikattu, kokonainen broileri kypsyy kätevästi halsterin sisällä. Hoisin-kastikkeesta ja fariinisokerista valmistettu marinadi paistuu perunan pinnalla suolaisen karamel­li­mai­seksi.

Gril­lat­tu Sri­rac­ha-broi­le­ri

4 an­nos­ta

1 ko­ko­nai­nen broi­le­ri

1 tl suo­laa

½ dl Sri­rac­ha-kas­ti­ket­ta

½ dl hu­na­jaa

3 rkl soi­jaa

2 rkl öl­jyä

Li­säk­si:

1 dl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

1 vii­pa­loi­tu pu­nai­nen chili

1. Ase­ta broi­le­ri leik­kuu­lau­dal­le rin­ta­puo­li ylös­päin. Leik­kaa broi­le­rin rin­ta­las­ta pi­tuus­suun­nas­sa sak­sil­la tai te­rä­väl­lä veit­sel­lä poik­ki, le­vi­tä lit­te­äk­si le­vyk­si, ri­pot­te­le broi­le­rin mo­lem­mil­le puo­lil­le suo-laa, an­na ol­la huo­neen­läm­mös­sä puo­li tun­tia.

2. Nos­ta lit­teä, ko­ko­nai­nen broi­le­ri isoon hals­te­riin. Se­koi­ta Sri­rac­ha-kas­ti­ke, hu­na­ja, soi­ja ja öl­jy kul­hos­sa. Va­le­le ma­ri­na­dia broi­le­ril­le. Kiin­ni­tä hals­te­ri tiu­kas­ti kiin­ni.

3. Gril­laa broi­le­ria hals­te­ria kään­nel­len ja ma­ri­na­dil­la si­vel­len kes­ki­läm­möl­lä 35–45 mi­nuut­tia. Tar­kis­ta vie­lä broi­le­rin si­sä­läm­pö­ti­la pais­to­läm­pö­mit­ta­ril­la – kyp­sän broi­le­rin si­sä­läm­pö­ti­la on 75 as­tet­ta.

4. Ri­pot­te­le broi­le­rin pääl­le hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria ja chi­li­ren­kai­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: 50 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 15 e

Ma­ke­an­tah­me­at gril­li­pe­ru­nat

4 an­nos­ta

1 kg kei­tet­ty­jä var­hais­pe­ru­noi­ta

Ma­ri­na­di:

½ dl Hoi­sin-kas­ti­ket­ta

2 rkl öl­jyä

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

sor­mi­suo­laa

1. Se­koi­ta Hoi­sin-kas­ti­ke, öl­jy, fa­rii­ni­so­ke­ri, to­maat­ti­py­ree ja hie­non­net­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si kul­hos­sa ta­sai­sek­si ma­ri­na­dik­si.

2. Li­sää kei­te­tyt var­hais­pe­ru­nat ma­ri­na­din jouk­koon. Gril­laa pe­ru­noi­ta pa­ri­la­le­vyn pääl­lä ma­ri­na­dil­la va­lel­len noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ru­noi­den kuo­ri on kau­niin rus­kea ja ra­pea.

3. Nos­ta pe­ru­nat tar­joi­lu­va­dil­le. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 4 e

Lue Myös

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Sekoita raikas mansikka-basilikadrinkki

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.