Artikkeli

Fabian Björk

Oh­je ja tyy­li San­na Ke­kä­läi­nen

Taivaallisen ihana valkosuklainen tiramisu

Tuttu tiramisu muuntuu aivan uudeksi, kun käytät valkosuklaata ja paljon tuoreita marjoja.

Iha­na val­ko­suk­laa-ti­ra­mi­su

4–6 an­nos­ta

100 g val­ko­suk­laa­ta

noin 1 ½ dl esp­res­soa

½ dl man­te­li­li­köö­riä

400 g va­del­mia tai man­si­koi­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 prk (250 g) mas­car­po­nea

1 dl to­mu­so­ke­ria

noin 12 kpl Sa­voi­ar­di-kek­se­jä

1. Raas­ta val­ko­suk­laa. Maus­ta kah­vi li­köö­ril­lä. Jos käy­tät man­si­koi­ta, vii­pa­loi ne.

2. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon mas­car­po­ne ja so­ke­ri.

3. Kas­ta kek­sit esp­res­soon. Lai­ta puo­let kek­seis­tä tar­joi­lu­as­ti­aan. Lu­si­koi pääl­le puo­let ker­ma-mas­car­po­ne­se­ok­ses­ta. Aset­te­le pääl­le mar­jo­ja ja puo­let val­ko­suk­laa­raas­tees­ta.

4. Tee toi­nen sa­man­lai­nen ker­ros. Pei­tä kel­mul­la ja an­na ma­ku­jen ta­saan­tua vii­le­äs­sä tun­nin ver­ran. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si pin­ta en­nen tar­joi­lua mar­joil­la.

Val­mis­tu­mi­sai­ka: 25 min + 1 t vii­le­äs­sä

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 15 e

Fabian Björk