Tyyli ja ohje Suvi Rüster Kuva Martti Järvi
Maa-artisokkakeitto ja paistettu pähkinämuru
4 annosta
8 dl vettä
500 g maa-artisokkia
2 jauhoista perunaa
4 rkl kantarelli- tai kasvisfondia
1 rs (250 g) mascarponea
½ dl kuivaa sherryä
Pähkinämuru:
1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
2 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
1. Mittaa kattilaan vesi. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla ja kuori. Siirrä maa-artisokat heti kuorimisen jälkeen kattilaan veteen, jotta ne eivät tummu. Pese, kuori ja paloittele perunat, lisää kattilaan.
2. Nosta kattila liedelle ja kiehauta. Mittaa joukkoon kantarellifondi. Keitä keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes maa-artisokat ja perunat ovat pehmeitä. Lisää joukkoon mascarpone ja sherry. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimen kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
3. Rouhi pähkinät. Sulata voi pannulla. Lisää pähkinät ja fariinisokeri. Paista sekoitellen pari minuuttia, kunnes fariinisokeri on sulanut. Mausta ripauksella suolaa. Nostele pähkinämurua keittoannosten päälle.
Valmistusaika: 35 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ