Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

Punajuuri-graavi­sii­ka­tartar maistuu blinien tai ruisleivän kanssa

Punajuuri, graavisiika, omena ja sipuli muodostavat oivan yhdistlmän. Tarjoa tartar blinien täytteenä tai ruisleivän päällä.

Pu­na­juu­ri-graa­vi­sii­ka­tar­tar

15 min • help­po • 10 e

4–6 an­nos­ta

200 g graa­vi­sii­ka­fi­lee­tä

1 etik­ka­pu­na­juu­ri

½ pie­ni si­pu­li

½ ome­na

3 rkl hie­non­net­tua til­liä

2 rkl pie­niä kap­rik­sia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Li­säk­si:

1 prk (120 g) sme­ta­naa

1. Leik­kaa graa­vi­sii­ka pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Kuu­ti­oi pu­na­juu­ri. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Pese ome­na, pois­ta sie­men­ko­ta ja leik­kaa kuu­ti­oik­si. Hie­non­na til­li. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa. Tar­joi­le bli­nien li­suk­kee­na sme­ta­nan kans­sa.

FABIAN BJORK