Artikkeli

FABIAN BJORK

San­na Ke­kä­läi­nen

Fetalla täytetyt zaatar-hyrrät syntyvät helposti pakas­te­tai­ki­nasta

Pakas­te­tai­ki­nasta syntyvät helpot, fetalla täytetyt ja zaatarilla maustetut kierteet.

Hel­pot zaa­tar-fe­ta­kier­teet

15 min + pais­ta­mi­seen ja jäh­met­ty­mi­seen 25 min • help­po • noin 9 e

noin 18 kpl

5 rkl zaa­tar-maus­te­se­os­ta

8 rkl olii­vi­öl­jyä

500 g pa­kas­te­voi­tai­ki­naa

200 g fe­taa

1 ka­nan­mu­na

4 rkl par­me­saa­nia

(1 tl su­mak­kia)

1. Yh­dis­tä zaa­tar ja öl­jy. Kau­li tai­ki­na ohu­em­mak­si le­vyk­si (noin 30 x 40 cm). Le­vi­tä seos le­vyl­le. Ri­pot­te­le pääl­le mu­rus­tel­tu feta. Kää­ri tii­viik­si rul­lak­si. Kie­tai­se rul­la kel­muun. Lai­ta pa­kas­ti­meen noin 15 mi­nuu­tik­si.

2. Leik­kaa 1–2 cm:n pak­sui­sik­si pa­loik­si. Voi­te­le ke­vy­es­ti vat­ka­tul­la mu­nal­la. Ri­pot­te­le pääl­le par­me­saa­nia ja ha­lu­tes­sa­si su­mak­kia.

3. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes rul­lat ovat kau­niin vä­ri­set. Tar­joa heti.

Zaa­tar-maus­te­se­os

2 rkl paah­det­tu­ja see­sa­min­sie­me­niä

1 rkl kui­vat­tua ore­ga­noa

2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

1 rkl su­mak­kia tai pap­ri­ka­jau­het­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

1. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään. Käy­tä kek­sien maus­ta­mi­seen tai ri­pot­te­le sa­laa­tin pääl­le.

FABIAN BJORK