FABIAN BJORK
Sanna Kekäläinen
Helpot zaatar-fetakierteet
15 min + paistamiseen ja jähmettymiseen 25 min • helppo • noin 9 e
noin 18 kpl
5 rkl zaatar-mausteseosta
8 rkl oliiviöljyä
500 g pakastevoitaikinaa
200 g fetaa
1 kananmuna
4 rkl parmesaania
(1 tl sumakkia)
1. Yhdistä zaatar ja öljy. Kauli taikina ohuemmaksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä seos levylle. Ripottele päälle murusteltu feta. Kääri tiiviiksi rullaksi. Kietaise rulla kelmuun. Laita pakastimeen noin 15 minuutiksi.
2. Leikkaa 1–2 cm:n paksuisiksi paloiksi. Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle parmesaania ja halutessasi sumakkia.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rullat ovat kauniin väriset. Tarjoa heti.
Zaatar-mausteseos
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua timjamia
1 rkl sumakkia tai paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Käytä keksien maustamiseen tai ripottele salaatin päälle.
FABIAN BJORK
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Arto Vuohelainen
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2