Artikkeli

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

Grillattu kuha on todellista herkkua! Kuhasta tulee sopivasti suolaista ja mehukasta, kun annat sen maustua puolisen tuntia suolaliemessä ennen grillaamista. Nahasta tulee herkullisen rapea ja syötävä, kun suomustat kalan.

Gril­lat­tua ku­haa ja to­maat­ti­nen sal­sa ver­de

4 an­nos­ta

1 (noin 1 kg) ko­ko­nai­nen pe­rat­tu ja suo­mus­tet­tu kuha

4 dl vet­tä

4 rkl me­ri­suo­laa

3–4 rkl olii­vi­öl­jyä

To­maat­ti­nen yrt­ti­kas­ti­ke:

1 dl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

3 rkl hie­non­net­tua sit­ruu­na­tim­ja­mia

4 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

3 sar­del­li- tai an­jo­vis­fi­lee­tä

½ dl olii­vi­öl­jyä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

200 g tert­tu­kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1. Pois­ta ku­has­ta ki­duk­set. Se­koi­ta vesi ja suo­la kes­ke­nään kul­hos­sa, jo­hon kuha mah­tuu. Kun suo­la on liu­en­nut ve­den jouk­koon, li­sää suo­la­ve­teen kuha. An­na maus­tua puo­li­sen tun­tia.

2. Hie­non­na yr­tit, au­rin­ko-
kui­va­tut to­maa­tit ja sar­del­li­fi­leet. Se­koi­ta kul­hos­sa olii­vi­öl­jy, sit­ruu­na­me­hu, so­ke­ri ja ri­paus suo­laa. Li­sää yr­tit, sar­del­lit ja au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit. Pese ja hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit ja li­sää se­ok­sen jouk­koon.

3. Nos­ta kuha suo­la­lie­mes­tä, pyy­hi kui­vak­si ta­lous­pa­pe­ril­la ja leik­kaa viil­to­ja ku­han pin­taan. Va­le­le pääl­le öl­jyä. Gril­laa ka­laa vä­lil­lä va­ro­vas­ti kään­nel­len 15 mi­nuut­tia. Pei­tä kala alu­mii­ni-
fo­li­ol­la gril­lauk­sen ai­ka­na, jot­ta kyp­sy­mi­nen no­peu­tuu.

4. Nos­ta kala tar­joi­lu­va­dil­le. Le­vi­tä pääl­le to­maat­tis­ta sal­sa ver­deä.

Val­mis­tu­sai­ka: maus­tu­mi­nen 30 min + val­mis­tus 25 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e