Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
29.8.2019

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

Grillattu kuha on todellista herkkua! Kuhasta tulee sopivasti suolaista ja mehukasta, kun annat sen maustua puolisen tuntia suolaliemessä ennen grillaamista. Nahasta tulee herkullisen rapea ja syötävä, kun suomustat kalan.

Gril­lat­tua ku­haa ja to­maat­ti­nen sal­sa ver­de

4 an­nos­ta

1 (noin 1 kg) ko­ko­nai­nen pe­rat­tu ja suo­mus­tet­tu kuha

4 dl vet­tä

4 rkl me­ri­suo­laa

3–4 rkl olii­vi­öl­jyä

To­maat­ti­nen yrt­ti­kas­ti­ke:

1 dl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

3 rkl hie­non­net­tua sit­ruu­na­tim­ja­mia

4 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

3 sar­del­li- tai an­jo­vis­fi­lee­tä

½ dl olii­vi­öl­jyä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

200 g tert­tu­kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1. Pois­ta ku­has­ta ki­duk­set. Se­koi­ta vesi ja suo­la kes­ke­nään kul­hos­sa, jo­hon kuha mah­tuu. Kun suo­la on liu­en­nut ve­den jouk­koon, li­sää suo­la­ve­teen kuha. An­na maus­tua puo­li­sen tun­tia.

2. Hie­non­na yr­tit, au­rin­ko-
kui­va­tut to­maa­tit ja sar­del­li­fi­leet. Se­koi­ta kul­hos­sa olii­vi­öl­jy, sit­ruu­na­me­hu, so­ke­ri ja ri­paus suo­laa. Li­sää yr­tit, sar­del­lit ja au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit. Pese ja hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit ja li­sää se­ok­sen jouk­koon.

3. Nos­ta kuha suo­la­lie­mes­tä, pyy­hi kui­vak­si ta­lous­pa­pe­ril­la ja leik­kaa viil­to­ja ku­han pin­taan. Va­le­le pääl­le öl­jyä. Gril­laa ka­laa vä­lil­lä va­ro­vas­ti kään­nel­len 15 mi­nuut­tia. Pei­tä kala alu­mii­ni-
fo­li­ol­la gril­lauk­sen ai­ka­na, jot­ta kyp­sy­mi­nen no­peu­tuu.

4. Nos­ta kala tar­joi­lu­va­dil­le. Le­vi­tä pääl­le to­maat­tis­ta sal­sa ver­deä.

Val­mis­tu­sai­ka: maus­tu­mi­nen 30 min + val­mis­tus 25 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

Lue Myös

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Photography: Reetta Pasanen

Unikon­sie­men­kakku kruunaa iltapäiväteen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Koti ja keittiö on uudistunut!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.