Grillattua kuhaa ja tomaattinen salsa verde
4 annosta
1 (noin 1 kg) kokonainen perattu ja suomustettu kuha
4 dl vettä
4 rkl merisuolaa
3–4 rkl oliiviöljyä
Tomaattinen yrttikastike:
1 dl hienonnettua ruohosipulia
3 rkl hienonnettua sitruunatimjamia
4 aurinkokuivattua tomaattia
3 sardelli- tai anjovisfileetä
½ dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa
200 g terttukirsikkatomaatteja
1. Poista kuhasta kidukset. Sekoita vesi ja suola keskenään kulhossa, johon kuha mahtuu. Kun suola on liuennut veden joukkoon, lisää suolaveteen kuha. Anna maustua puolisen tuntia.
2. Hienonna yrtit, aurinko-
kuivatut tomaatit ja sardellifileet. Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, sokeri ja ripaus suolaa. Lisää yrtit, sardellit ja aurinkokuivatut tomaatit. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää seoksen joukkoon.
3. Nosta kuha suolaliemestä, pyyhi kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa viiltoja kuhan pintaan. Valele päälle öljyä. Grillaa kalaa välillä varovasti käännellen 15 minuuttia. Peitä kala alumiini-
foliolla grillauksen aikana, jotta kypsyminen nopeutuu.
4. Nosta kala tarjoiluvadille. Levitä päälle tomaattista salsa verdeä.
Valmistusaika: maustuminen 30 min + valmistus 25 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Martti Järvi
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2