Artikkeli

FABIAN BJORK

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on gluteeniton koristeeksi tulevaa keksirouhetta lukuun ottamatta. Täyte ja päällinen on ihanan raikas yhdistelmä turkkilaista jogurttia, hunajaa ja sitruu­na­tuo­re­juustoa.

Sit­ruu­nai­nen hu­na­ja-man­te­li­kak­ku

30 min • help­po • 8 e

8 an­nos­ta

4 ka­nan­mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

1 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 dl man­te­li­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Täy­te:

200 g sit­ruu­na­tuo­re­juus­toa

1 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

3 rkl hu­na­jaa

Ko­ris­teek­si:

4–5 kan­di­so­ke­ri­kek­siä

1. Vat­kaa ka­nan­mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si, vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää mu­na­so­ke­ri­vaah­toon ke­vy­es­ti nos­tel­len. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin kah­dek­san mi­nuut­tia, kun­nes poh­ja on kau­niin rus­kea.

2. Ku­moa tai­ki­na­le­vy so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri va­ro­vas­ti hie­man jääh­ty­nees­tä kak­ku­le­vys­tä. Leik­kaa kak­ku­le­vy kuu­teen yh­tä suu­reen, suo­ra­kai­teen muo­toi­seen pa­laan.

3. Se­koi­ta sit­ruu­na­tuo­re­juus­toon jo­gurt­ti ja hu­na­ja.

4. Nos­ta yk­si poh­ja­le­vy tar­joi­lu­va­dil­le. Le­vi­tä pääl­le ohut ker­ros täy­tet­tä. Nos­ta pääl­le toi­nen tai­ki­na­le­vy ja täy­tet­tä. Jat­ka näin lo­put ker­rok­set. Pai­na kak­ku­le­vy­jä ke­vy­es­ti. Le­vi­tä lo­put täyt­tees­tä ka­kun pääl­le ja reu­noil­le. Ta­soi­ta reu­nat.

5. Hie­non­na kek­sit pie­nek­si mu­ruk­si. Ko­ris­te­le kak­ku kek­si­mu­rul­la juu­ri en­nen tar­joi­lua.

FABIAN BJORK