FABIAN BJORK
Ohjeet ja tyyli Suvi Rüster
Sitruunainen hunaja-mantelikakku
30 min • helppo • 8 e
8 annosta
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
200 g sitruunatuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl hunajaa
Koristeeksi:
4–5 kandisokerikeksiä
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea.
2. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista leivinpaperi varovasti hieman jäähtyneestä kakkulevystä. Leikkaa kakkulevy kuuteen yhtä suureen, suorakaiteen muotoiseen palaan.
3. Sekoita sitruunatuorejuustoon jogurtti ja hunaja.
4. Nosta yksi pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä päälle ohut kerros täytettä. Nosta päälle toinen taikinalevy ja täytettä. Jatka näin loput kerrokset. Paina kakkulevyjä kevyesti. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Tasoita reunat.
5. Hienonna keksit pieneksi muruksi. Koristele kakku keksimurulla juuri ennen tarjoilua.
FABIAN BJORK
Martti Järvi
Martti Järvi
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2